Talabani: İyiyim

Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de iki hafta kadar önce rahatsızlanarak Ürdün’ün başkenti Amman’da bir hastaneye nakledilen Talabani, dün akşam Iraklı milletvekillerini ağırladı.

Irak Devlet Başkanlığı makamından yapılan yazılı açıklamada da, Talabani’nin Iraklı milletvekillerinin yanı sıra Amerikan Büyükelçisi Zalmay Halilzad’ı da kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada, Halilzad’ın Talabani’yi başkent Bağdat’ta yapılan uluslararası Irak konferansıyla ilgili bilgi verdiği, Halilzad’ın Amerikan heyetinin İran’ın temsilcileriyle olumlu sonuçlar doğuran toplantı yaptığını ve tarafların Irak ve bölgenin güvenliğini güçlendirmek amacıyla bir başka toplantı yapma konusunda anlaştığını Talabani’ye aktardığı kaydedildi.

Halilzad, NBC televizyonuna verdiği mülakatta da, konferansın açılışında İranlı meslektaşıyla birkaç dakika görüştüğünü, İran ile ABD arasında somut ve doğrudan görüşmeler yapılmamış olsa da, Iraklı direnişçilere İran tarafından silah temin edildiğine ilişkin iddiaları dile getirdiğini söyledi.

74 yaşındaki Talabani, 25 şubatta uçakla Amman’a getirilmişti.

 

1147680cookie-checkTalabani: İyiyim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.