Talat: Annan Raporu objektif

Talat ”BM Genel Sekreteri’nin raporunda bizi rahatsız edecek herhangi bir unsuru ilk bakışta ben görmedim. Oldukça önemli teşhisleri var” diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Talat, bir kabulü sırasında, gazetecilerin soruları üzerine Annan’ın Güvenlik Konseyi’ne sunduğu Kıbrıs’la ilgili raporu değerlendirirken, raporu henüz ayrıntılarıyla incelemediğini, genel bir değerlendirme yapabileceğini ifade ederek, ”Genelde objektif bir rapor, bizi rahatsız eden bir durum yok” dedi. 


”BM Genel Sekreteri Annan’ın raporda yer alan tespitlerinden bir kısmının Türk tarafının yaklaşımlarını teyit eder nitelikte olduğunu” kaydeden Talat, özellikle mülkiyet sorununun ancak çözümle ortadan kalkabileceğine ve Kıbrıs’taki taraflar arasında işbirliğinin önemine ilişkin ifadelere dikkati çekti. 


BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Türk halkının çözümden yana tutumuna vurgu yapmasının ve seçimlerin bu iradenin ürünü olduğuna dikkat çekmesinin de önemli olduğunu belirten Talat, ”çözüm yönünde adım atacak zeminin henüz oluşmadığına” yönelik tespitin ise ”raporun en üzücü yanı” olduğunu söyledi. 


Cumhurbaşkanı Talat, ”Hem Amerika’nın, hem Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nde Kıbrıslı Türklerin izolasyonunun kaldırılmasını öngören Annan raporunun görüşülmesini sağlaması, bana göre, boyunlarının borcudur” dedi.

680250cookie-checkTalat: Annan Raporu objektif

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.