‘Talat boşuna görüştü’

Ertuğruloğlu, 10 ve 12 Eylül tarihlerinde Londra’da halka açık iki konferans verdi… 10 Eylül akşamı Güney Londra’daki Clarendon Hotel’de Kıbrıslı Türkler’e seslenen UBP lideri, 12 Eylül akşamı da Kuzey Londra’daki Regency Banqueting Suite’de konuştu. Toplantıyı aralarında KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık ve Kıbrıslı işadamlarının da olduğu yaklaşık 60 kişi izledi.


İKTİDARDAKİ CTP’YE ELEŞTİRİ


UBP Londra sorumlusu Mehmet S. Bayraoğlu’nun açılış konuşmasından sonra Ertuğruloğlu kendisini tanıtarak konuşmaya başladı.


UBP Genel Başkanı, iktidar partisi CTP’yi eleştirerek, toplumu çözüm isteyenler ve istemeyenler başlığında ikiye böldüklerini söyledi. CTP’nin KKTC’nin tanınması politikasını savunmamasını da eleştirerek partisinin KKTC’ye sahip çıktığını anlatan UBP lideri, “CTP, AKEL Genel Başkanı Dimitris Hristofyas’ın cumhurbaşkanlığı seçilmesine umut bağlıyor. Oysa Hristofyas’un Papadopulos’tan hiç bir farkı yok. Annan’a onlar da hayır demişlerdi” dedi.


KKTC’de Annan Planı’na evet denilmesinin büyük hata olduğunu savunan UBP lideri, “Rum Kesimi Plana hayır dedi. Bundan sonra uzlaşma için Annan Planı’nda kazanılmak istenen haklardan da geri atmak zorunda kalınacak” diye konuştu.


“BOŞUNA GÖRÜŞÜLDÜ”


Adada kalıcı barış için Talat-Papadopulos görüşmesinin boşuna yapıldığını öne süren Ertuğruloğlu, “Bizim zaten bu görüşmeden herhangi bir beklentimiz yoktu” dedi. UBP lideri, adadaki çözüm yerine iki devletli bir anlaşmayı savunduklarını ve CTP’nin “siyasi eşitliğe dayanan iki toplumlu federasyon” görüşünün de Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde denendiğini ve artık başarı şansı olmadığını öne sürdü.


“UBP, TMT RUHUNUN DEVAMI”


Ertuğruloğlu, UBP’nin iktidarı döneminde bazı yanlışlıklar yapıldığını ve bunların özeleştirisinin de verildiğini belirterek, “UBP’yi diğer partilerden ayıran en büyük özellik TMT ruhunu devam ettirmesidir. Bazıları faşist, radikal ya da aşırı uçtur diye eleştirse de TMT mücadeledir, Rum egemenliğini kabul etmemektir…” dedi.


UBP Genel Başkanı 14 Eylül Cuma gecesi de Papageno Restoran’da yemekte bulunacak. Yemeğe katılmak isteyenler 07973 268 078’i arayabilecek. Gece bilet ücreti 20 Sterlin olarak saptandı.


FOTOĞRAF: UBP Londra sorumlusu Mehmet S. Bayraoğlu ve KKTC’nin ana muhalefet partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu

805050cookie-check‘Talat boşuna görüştü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.