Talat, Denktaş’a göz kırptı…

Birden fazla seçenekleri bulunmamasının demokrasi açısından üzücü olduğunu ifade eden Talat, ”Bu da aslında rahatsızlık vericidir, keşke birden fazla alternatif olsaydı, o zaman daha rahat bir değerlendirme, pazarlık yapabilirdik” diye konuştu.


Demokrat Parti ile yeniden koalisyona gideceklerinin sinyallerini veren Talat, Meclis aritmetiğinin alternatifleri çok azaltmasına karşın, yine de son kararın parti içi değerlendirmeler sonucunda alınacağını belirtti.


Bu arada KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, CTP’nin lideri Başbakan Talat’ın cumhurbaşkanı olma olasılığının kendisini rahatsız etmediğini belirterek, ”Benim tercihim tarafsız, üzerinde uzlaşılan bir adaydan yana. Ancak Talat gelecekse, bundan korkacak bir şey yok” dedi.


TÜRKİYE’DEN TEMENNİ
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, KKTC’de dün yapılan seçimlerin, demokratik olgunluğun ve sürecin en önemli göstergesi olduğunu vurgulayarak, ”Türkiye olarak beklentimiz bir an evvel hükümetin kurulmasıdır” dedi.


KKTC Seçim Sonuçlarının Yansıması
Rum ve Yunan Hükümetlerinden temkinli açılamalar geldi… 


YUNANİSTAN VE RUM KESİMİNİN DEĞERLENDİRMESİ
 
KKTC’deki seçim sonuçları Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan hükümetince de değerlendirildi.


Kıbrıs Rum yönetimi, sonuçları, Kıbrıs Türk halkının birleşme isteği olarak yorumlarken, Yunanistan Kıbrıslı Türklerin, bundan sonra daha yapıcı bir tavır alacakları görüşünde.


Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü, “Dileriz ki, bu sonuçlar, Birleşmiş Milletler liderliğindeki barış görüşmelerinin yeniden başlaması yönündeki çabalara katkı sağlasın” dedi.


Sözcü, “Türk halkının birleşme isteğinin çok açık olduğunu, ancak üst yönetimin bu isteği paylaşmadığını iddia etti.


Yunanistan hükümeti ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki seçim sonuçlarının ardından, Kıbrıs Türk halkının daha yapıcı bir tavır almasını beklediklerini bildirdi.

677470cookie-checkTalat, Denktaş’a göz kırptı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.