Talat, Pazar günü koltuğa oturuyor

KKTC cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mehmet Ali Talat, 24 Nisan Pazar günü devir teslim töreni öncesi saat 16.00’da Cumhuriyet Meclisi’nde ant içecek. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı’na giderek görevi Rauf Denktaş’tan devralacak. 


Devir teslim törenine Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’de katılıyor. 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın veda konuşmasından sonra 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat teşekkür konuşması yapacak. Devir teslim töreni 18.30’da tamamlanacak. Talat akşam da halka açık bir resepsiyon verecek.


Mehmet Ali Talat, hükümetin istifasını bakanlar kurulunu ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Denktaş’a bir yazı ile sundu. Denktaş, Talat’ın yazısına yarın yazıyla yanıt vereceğini ve istifayı kabul ettiğini bildireceğini kaydetti.
       
TALAT’IN YERİNE SOYER


Bu arada Talat’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından CTP-Birleşik Güçler başkan vekilliğine Genel Sekreter Ferdi Sabit Soyer getirildi. Parti 21 Mayıs’ta da olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı. Parti meclisinde Talat’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesiyle mecliste boşalan bir milletvekilliği için Haziran sonunda ara seçim yapılması için çalışma başlatılması da kararlaştırıldı.
       
YENİDAN KOALİSYON


Koalisyon ortağı Demokrat Parti meclisi de yeni hükümetin porogramı ve protokolüne ilişkin son durumu değerlendirdi.


Koalisyon hükümeti, Başbakan Talat’ın istifa etmesiyle daha önce iki parti arasında varılan anlaşma gereği yeniden kurulacak. Ferdi Sabit Soyer başkanlığında kurulması kesinleşen yeni hükümette CTP-BG’nin 7, DP’nin ise 3 bakanlığı olacak.


 



 

678630cookie-checkTalat, Pazar günü koltuğa oturuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.