Talat: Rumlar nefes aldırmıyor

Talat, Lahey’deki Dış İlişkiler Enstitüsü binasında yaklaşık iki saat süren görüşmede, KKTC’nin dış dünya ile ilişkisinin kopukluğunun getirdiği sıkıntıları anlattı ve Rumların yürüttüğü “engelleme çabaları” için önlem alınmasını istedi.   

KKTC Başbanı Mehmet Ali Talat, Hollanda’nın hükümet merkezi Lahey’deki Dış İlişkiler Enstitüsünde gerçekleşen iki saatlik görüşmede, KKTC’nin zor durumda bırakıldığına dikkat çekti.

“Rumların yürüttüğü engelleme çabaları” için önlem alınmasını isteyen Başbakan Talat, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, “Rum kesimi AB’ye üye olduktan sonra yetkili tüm kurumlarda temsil edilmektedir. Mevcut izolasyonu daha da güçlendirmeye gayret sarf etmektedir” diye konuştu.


KKTC’nin içinde bulunduğu durumu Hollandalı yetkililere bildirdiklerini kaydeden Talat, “Rumlar nefes aldırmıyor. 259 milyon euro’luk yardım paketinin hayata geçirilmesi için gerekli işlemler süratle yapılmalıdır. Tercihli ticaret tüzüğü uygulanamaz durumdadır ve Rum tarafı bu konuda yoğun çaba harcamaktadır” dedi.

AB Dönem Başkanı Hollanda’nın KKTC sorunları için gayret sarf etmeleri gerektiğine dikkat çeken Talat, şöyle konuştu: ” Hollanda tarafı bizleri anlayışla karşıladı. Bu görüşmenin oldukça yararlı olacağını düşünüyorum. Teknik heyetler de durumu değerlendirdi. Biz, Kıbrıslı Türklerin üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini anlattık. Bu cihetle artık izolasyon altında yaşamamaları gerektiğini söyledik.

Hak verdiler, bize katıldılar. Dünyanın desteklediği bir çözümü benimseyen ve onaylayan Türklerin izolasyon altında yaşatılmasının büyük haksızlık olduğuna inanmaktalar.” 

1093010cookie-checkTalat: Rumlar nefes aldırmıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.