Talat, tek başına iktidar hazırlığında

KKTC’de pazar günü yapılacak erken seçimlerde Mehmet Ali Talat, CTP birleşik güçler olarak tek başına iktidarı hedeflediklerini söyledi.


Kıbrıs Türk halkının CTP çizgisinin dışında bir alternatife sahip olmadığını savunan Talat,  “Çözümsüzlüğün en güçlü partisi olan UBP hala çözümsüzlüğü savunuyor ve hala dünya dışı bir yaşamı insanlara öneriyor. UBP’nin şu anki duruşu tamamen budur. Bu nedenle halkın böyle bir anlayışa oy vermesi düşünülemez” dedi.


CUMHURBAŞKANI AB YANLISI OLMALI


Talat, Papadopulos’un masaya ancak KKTC’ye uygulanan izolasyonların zayıflatılması veya kaldırılması durumunda oturacağını da belirtti.


“Cumhurbaşkanlığını önemli görüyoruz ve cumhurbaşkanlığı makamının çözüm ve Avrupa yanlısı bir hale gelmesi gerektiğine inanıyoruz” diyen Talat, “şu an için cumhurbaşkanlığı adaylığımla ilgili herhangi birşey söylemek durumunda değilim” şeklinde konuştu.


UBP YÜRÜYÜŞÜ


Bu arada, erken genel şeçimler öncesinde, ana muhalefetteki UBP, Lefkoşa’da ‘İktidara Yürüyüş’ mitingi düzenledi.


Lefkoşa Sarayönü’nde yapılan mitingde UBP’nin milletvekili adaylarının tanıtılmasından sonra konuşan UBP lideri Derviş Eroğlu, KKTC’de iktidarda olan CTP-DP koalisyonunun “adanın gerçeklerini bilmediklerini” öne sürerek,”Kıbrıs Türkü’nün gerçeğini bilmeyenler gitmelidir” diye konuştu. 


KKTC’DE SEÇİM


Seçimde 147 bin Kıbrıs Türkü oy kullanacak. KKTC’de 20 Şubat erken genel seçimleri için son hazırlıklar tamamlandı.


Seçim hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Taner Erginel, seçimler öncesinde son derece demokratik bir süreç yaşandığını vurguladı. Propaganda süreci 19 Şubat saat 18’de sona erecek.


Oy verme işlemi ise Pazar günü sabah saat 8’de başlayacak ve 18’e dek sürecek.


Seçim sonuçlarının saat 22’de netlik kazanması beklenirken seçimin Kuzey Kıbrıs ekonomisine maliyeti ise 1 milyon yeni Türk lirası.

677390cookie-checkTalat, tek başına iktidar hazırlığında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.