Talat’a hain saldırı

“Panos Solomonidis” salonundaki bir etkinliği basmaya kalkan ELAM üyelerine, Rum polisinin müsaade etmemesi üzerine olay çıktı. Rum haber kaynaklarının geçtiği ilk habere göre II. Cumhurbaşkanı Talat’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliği basmaya kalkışan kişiler ile Rum polisi arasında arbede çıktı. Arbede sırasında salonun camları kırıldı, polis göz yaşartıcı bomba kullandı.

Rum Çevik Kuvveti (MMAD) mensuplarının II. Cumhurbaşkanı Talat’ın katılmakta olduğu etkinliğin tamamlanmasına kadar güvenliği sağlamak üzere takviye olarak Limasol’a sevk edildiği haber verildi.

AMERİKAN ELÇİSİ DE TALAT’LA BİRLİKTEYDİ

Star Kıbrıs’ın ulaştığı bilgilere göre, yaklaşık 60 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğrayan Mehmet Ali Talat’ın yanında Amerikan Büyükelçisi de bulunuyordu. Güvenlik güçleri Talat ve Amerikan elçisini güvence altına alırken, kalabalığın dağılması için çalışma yapan polisin, Talat’ın Kuzey’e geçmesine izin vermediği, konferansın yoğun güvenlik önlemleri arasında gerçekleştirildiği, Talat’ın 10.45 sıralarında Kuzey’e geçtiği öğrenildi.

“TALAT’LA KONUŞACAKTIK…”

Büyük paniğe neden olan olayla ilgili üç kişinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenilirken, binanın dışındaki olayların bir süre daha devam ettiği kaydedildi. ELAM’ın olaydan sonra yaptığı açıklamasında, Talat’la konuşmak istediklerini ancak korumalarla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdüğü, “Özgür bölgelerde silahlı Türkler’in gezmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandığı belirtildi.

ANASTASİADİS KINADI

Yine Star Kıbrıs’a ulaşan bilgilere göre Rum Yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis, olayı kınadı.

1561590cookie-checkTalat’a hain saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.