İtalya’da göçmenler arasında kavga

Güney Amerikalıların 19 yaşındaki bir Mısırlı göçmeni bıçaklayarak öldürdükleri Padova caddesi, olay sonrasında tam bir savaş alanına döndü.

Çoğunluğu Mısırlılar’dan oluşan Kuzey Afrikalılar, arkadaşlarının öldürülmesine tepki olarak, Padova caddesinde genellikle Latin Amerikalılar tarafından işletilen dükkan ve iş yerlerine saldırırken, park halindeki otomobillere de ağır hasar verdiler.

Olaylar polis ve zabıtanın müdahalesiyle güçlükle yatıştırılabildi. Milano Emniyet Müdürlüğü, olaylarda her iki kesimin de zarar gördüğünü belirterek, bazı göçmenlerin hastanede ayakta tedavi edildiklerini, ancak ağır yaralı olmadığını açıkladı.

İki grup arasındaki olayların intikam dürtüsüyle yinelenmesinden endişe ediliyor. Milano Belediye Başkanı Yardımcısı Riccardo De Corato, olayların ardından yaptığı değerlendirmede, “Kuzey Afrikalı ve Güney Amerikalı çeteler arasındaki savaşın bedelini Milanolular ödüyor. Otomobiller mahvoldu, vitrinler aşağı indirildi, onlarca polis neredeyse iki saat tarafları sakinleştirmekle uğraştı” dedi.

De Corato, kentteki göçmen sayısının son derece fazla olmasının olayları beraberinde getirdiğini savunarak, “Göçmenlerin entegrasyonu ancak sayı makul düzeyde olduğunda sağlanabilir. Aksi taktirde yabancılar arasında bile ırkçılık patlak veriyor” diye konuştu.

1234090cookie-checkİtalya’da göçmenler arasında kavga

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.