Tasarıya karşı Musevi desteği

Aralarında Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tom Lantos’un da bulunduğu Kongre üyelerine gönderilen mektuba destek veren Musevi kuruluşlar, B’nai B’rith International, Karalamaya Karşı Birlik (Anti-Defamation League), Amerikan Musevi Komitesi (AJC) ve Ulusal Güvenlik İlişkileri Musevi Enstitüsü (JINSA).

Bu Musevi kuruluşların başkanlarının imzalarını taşıyan mektupta, Amerikan Kongre üyelerine hitaben, ”Türk Musevi toplumundaki dostlarımız ve meslektaşlarımız, ekteki mektubu sizinle paylaşmamızı istedi” ifadesi yer alırken, ”Türk Musevi dostlarımızın benzersiz perspektifini anlayarak görüşlerine ilgi göstereceğinizi biliyoruz” denildi.

Kongre üyelerine iletilen Türk Musevi Cemaati’nin mektubunda ise ”Türk Musevileri olarak Türkiye ile İsrail arasında iyi ilişkileri muhafaza edip geliştirmenin bölgesel istikrar için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Hem Türkiye hem de İsrail, bugün Ortadoğu’daki yegane demokrasilerdir” denildi.

Türk Musevi Cemaati’nin Başkanı Silvyo Ovadya ve Başkan Yardımcısı Lina Filiba’nın imzasını taşıyan mektupta, endişelerin dikkate alınması ve ”ABD’nin çıkarlarını tehlikeye atma potansiyeli bulunan” 106 sayılı Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisi’nde ertelenmesi çağrısında bulunuldu.

 

1150190cookie-checkTasarıya karşı Musevi desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.