‘Tatilinizi KKTC’de geçirin’

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre Bakan Deniz, dün akşamki basın toplantısında, Kuzey Kıbrıs’ın bir turizm adası olduğunu belirterek, turizmin lokomotif sektör belirlendiğini söyledi.

Son dört yıldan beri izledikleri istikrarlı turizm politikaları ile sektörde gözle görülür bir ilerleme sağladıklarını ifade eden Deniz, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ta çözüm için referandumda yüzde 65 evet demesinin turizm sektörünü olumlu etkileyen bir unsur olduğunu, turizm sektörünün gayri safi yurt içi hasıladaki payının yüzde 3.5 civarında, sektörünün istihdama katkısının ise yüzde 4.5 civarlarında olduğunu anlattı.

İZOLASYONLARIN KALKMASI HAYATİ ÖNEMDE

Derviş Deniz, şöyle devam etti:

“Kuzey Kıbrıs’ta ekonomik gelişmenin en önemli ayağı olan turizmde hedeflerimize ulaşabilmemiz için üzerimizdeki izolasyonların kaldırılması hayati önem arz etmektedir. İzolasyonların kaldırılmasıyla birlikte, hava ve deniz limanları direkt ulaşıma açılmış olacak, uluslararası yatırımcılar ülkemize daha rahat koşullarda gelebilecek, bunun neticesinde de ekonominin lokomotif sektörü olan turizmde, Kuzey -Güney Kıbrıs arasında bugüne dek süren haksız rekabet yerini eşit koşullarda rekabete bırakacaktır.

18 BİN YATAK HEDEFİ
Bunların yanında, bizler izolasyonların her gün gelişmekte olan uluslararası ilişkilerimiz sayesinde bir gün mutlaka kaldırılacağına olan inancımızla kendi ev ödevimizi de iyi yapmak durumundayız. Bu doğrultuda, turizm sektörü için büyük önem taşıyan alt yapı çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. 2003 yılında 11,550 olan yatak kapasitemiz, 2005 Aralık ayı itibarı ile 12 bin 839’e ulaşmıştır. Bu yıl içerisinde yatak kapasitemizi 18 bine çıkarmayı hedefliyoruz.”

Ekonomi ve Turizm Bakanı Deniz, yatırımcılara daha rahat ortamlar yarattıklarını belirterek, mevzuatın da AB’yle uyumlaştırılması için ciddi çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Deniz, bu çalışmalar altında, özellikle turizm yatırımı yapmak isteyen yabancı yatırımcılara yasalar çerçevesinde belli oranlarda teşvik ve kredilendirme uygulandığını anlattı..

Deniz, “Bu çerçevede ülkemize yatırım yapmak isteyen gerçek yatırımcılarla işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu buradan sizlerin aracılığı ile bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Sürdürülebilir turizm ilkeleri çerçevesinde istikrarlı bir turizm yapısına kavuşacaklarına inancının yüksek olduğunu ifade eden Bakan Derviş Deniz, “Temel turizm politikamız turizmin kaynağı olan doğaya, tarihi dokuya, kültürel ve sosyal yapıyı bozmayan, sürdürülebilir ilkelere dayalı, ekonomik kesimlerin işbirliği içinde kaliteli hizmet üreten bir yapı oluşturmaktır. Politik ve ekonomik izolasyonların üzerimizden kalkmasıyla birlikte, hedeflerimize beklenenden daha kısa zamanda ulaşabileceğiz” diye konuştu.

 Kuzey Kıbrıs’ın doğal güzellikleriyle ilgili tanımlamalar yapan Bakan Deniz, tatillerini özel bir yerde geçirmek isteyen Almanları Kuzey Kıbrıs’a davet etti.

ALMAN DERGİSİNDEKİ HABERLER

Öte yandan Almanya´da yayımlanan en önemli seyahat acentelerinin dergisi FVW Daily´nin dünkü sayısında Kuzey Kıbrıs’a direkt bağlantılı (direkt uçuş değil-aktarmalı uçuş olarak) ucuşlar yapılacağı haberi yer aldı.

“Holiday and Co.” Firması da kataloğuna Kuzey Kıbrıs’ı da ekliyor. 24 sayfalık katalog Ekonomi ve Turizm Bakanlığı ve KTHY işbirliğiyle hazırlandı.

Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz ve beraberindeki heyetin Berlin fuarındaki temaslarını tamamladıktan sonra bu gece yurda dönmesi bekleniyor.

1124850cookie-check‘Tatilinizi KKTC’de geçirin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.