Tayland’da üç parti kapatıldı

Tayland Anayasa Mahkemesi, Başbakan Somchai Wongsawat’ın lideri bulunduğu, iktidarın büyük ortağı Halk Gücü Partisi (HGP) ile iktidarın küçük ortakları Chart Thai Partisi ve Matchima Thipataya Partisini, seçimlerde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle kapattı. 

Anayasa Mahkemesi ayrıca, Başbakan Somchai ile HGP’li 36 parti ileri geleni ile Matchima Thipataya ve Chart Thai Partisi’nin önde gelen liderlerinE 5 yıl siyaset yasağı getirdi. 

Bu arada, HGP’nin mahkeme tarafından yasaklanmayan üyelerinin “yollarına devam ederek” yeni bir hükümet kuracakları bildirildi. 

Konuya ilişkin basına açıklama yapan eski bakanlardan Jakrapob Pankair, mahkeme kararının kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Jakrapob, “ama üyelerimiz yollarına devam etmeye kararlı ve yine halen sahip olduğumuza inandığımız çoğunluğumuza dayanarak yeni bir hükümet kuracağız” dedi. 

Tayland’ın 2006’da bir darbe ile görevden uzaklaştırılan sürgündeki eski başbakan Thaksin Shinawatra’ya yakın bir isim olarak bilinen Jakrapob’un söz konusu açıklamayı Tayland’ın dışında, adını açıklamadığı bir ülkeden yaptığı bildirildi.

1182750cookie-checkTayland’da üç parti kapatıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.