Tayyip’ten kraldan çok kralcı açıklama

CNN Türk’e konuşan Erdoğan, ”Türkiye’nin Lübnan’a asker göndermesi konusunda içiniz rahat mı” şeklindeki bir soruyu, ”Sorumluluğun gereği yerine geliyorsa tabii ki rahat olursunuz. Biz şu anda böyle bir sorumluluğun gereğini yerine getirdik” diye yanıtladı.


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün yaptığı temasları da anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:


”Tarafların kabulü çok önemli. Irak’ta bizden ikinci tezkereyi istediler. Biz ikinci tezkereyi TBMM’den geçirdik o zaman ama daha sonra dediler ki ‘istemiyoruz’. ‘İstenmiyoruz’ deyince, ‘biz istenmediğimiz yere gitmeyiz’ dedik ve gitmedik. Amerika’nın o zaman talebi vardı, Irak’ın talebi vardı, ama kuzeyden böyle bir tepki gelince, ‘istenmediğimiz yere gitmeyiz’ dedik ve gitmedik. Burada da böyle bir şey olsaydı yine gitmezdik. Ama burada Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora sürekli aradı. Bugün de tebrik için aradı. ‘Bizim misafirimiz olacaksınız’ dedi.


Keşke 1 Mart’ta Irak’a girseydik. Gitmeliydik. Gitmiş olsaydık. Bugünkü tablo olmazdı, bugün çok daha farklı bir tablo olurdu. Ben bunu açıkca söylüyorum. İnanarak altını çizerek söylüyorum. Şu andaki olumsuz tablo bugün böyle olmayacaktı. Ben bunu savunuyorum, arkasındayım. Irak’ta bize verilecek bölge belli idi. Neresiydi Kuzey Irak. Biz asker göndermedik. Peki Asker göndermediğimiz halde şu anda bizim kaybımız yok mu? Amerika’dan sonra en çok kayıp bizim. İngilizlerden daha fazla kaybımız var. Kim bunlar? Şoförümüz, mühendisimiz, işçimiz, orada çalışanlar maalesef orada iki ateş arasında kalıyorlar.”


 

1033360cookie-checkTayyip’ten kraldan çok kralcı açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.