‘Tazılarla tilki avı yasağı’ delindi

Avcılar cuma günü yürürlüğe giren hükümetin yasağına karşı gövde gösterisi yapar gibi ülkenin dört bir yanında önceki gün de tilki avına çıktılar. Tynedale, Spooners, West Dartmoor, Bicester ve Güney Shropshire’lı avcı grupları, tilki avladıklarını açıkladılar. Ancak hepsi de tilkileri ortaya çıkarmak için iki köpekten fazlasına izin vermeyen yeni yasaya bağlı kaldıklarını iddia ettiler.


Avcı dernekleri yasayı çiğnemediklerini iddia ediyor, ancak cumartesi günü vurulan 91 tilki av yasağından önce bir günde vurulan tilki miktarı ile hemen hemen aynı. Tilkilerin çoğunun vurularak öldürüldüğü, ancak bir bölümünün köpekler tarafından ‘kaza’ ile öldürüldüğü bildirildi.


GÖSTERMELİK YASAK


Hayvan hakları dernekleri ise yasaya uyulmadığını belirtti.


Av partilerini izleyen polis sayısı düşük olduğu için, avcıların denetlenip denetlenmediği de belli değil. Ayrıca yeni yasaya göre tilki öldürmek hala serbest, çünkü yasaklanan, sadece birçok köpekle yapılan sürek avları.


Hayvan hakları savunucuları da yasanın tilkileri korumak amacıyla çıkmadığı görüşünde. Üstelik bazı yerlerde tıpkı gerçek sürek avına benzeyen ve sözde tilki öldürmeden yapılan sürek avı oyunları yapılıyor. Bunlarda ise gerçekten tilki avlanıp avlanmadığı bilinmiyor. Av yasağının uygulanmasının zor olduğu ve yaptırım getiremediği yetkililerce de kabul ediliyor. Yeni yasa uyarınca ilk tutuklamalar Hullavington ve Sherston arasında 4 köpekle yakalanan 4 kişi. Bunlar da kefaletle serbest bırakıldılar.  


İLGİLİ HABER: Tilkiler yaşadı
 

778400cookie-check‘Tazılarla tilki avı yasağı’ delindi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.