TBMM’nin Bıyıklı ve Türbanlı Kahraman Erkek Milletvekilleri

Sanırdımki sadece Avrupa Parlamentosu’nda “saçma sapan işler yapan ve önerilerle herkesi kızdıran ya da güldüren” milletvekilleri olur.

Yanılmışım!

Baktım ikisi de bıyıklıymış!

Çok takdir ettiğim CHP’li milletvekili Şafak Pavey için özen gösterilerek kararlaştırılmak istenen “kadın milletvekillerinin pantolon giyebilmesi” kuralını ancak bu derece istismar edebilir bir insan.

İkisi de BDP’li. Politikada hala “ucuz solculuk edebiyatı biletiyle avantadan yolculuk (buna solculuk diyorlar)” yapmaktalar.

Şafak Pavey’in yaşamını kolaylaştırmak için verilen bir çabaya da saygısızlıkları solculuk adına utanılacak bir durum.

İkisi de özel yaşamlarında hiç bir rol oynamayan “türban” konusunu hem de “türbanlı tüm kadınları istismar” etme oportünistliği ile kullanmayı “uyanık solculuk” sayıyor olsalar gerek.

Solcular solculuk adına Şafak Pavey’e yapılan karşısında utanırken “bizimkiler” “kadınların pantolon giyme olanağının” “türbana” takılmasını politik zafer olarak kutluyorlardır şimdi.

Yazık!

Türkiye’nin türbanlı kadınlarının son günlerde TBMM önünde bir gösteri yaparak “illa Şafak Pavey ile ilgili düzenlemeye bizi de katın” dediğini duydunuz mu?

Hayır!

Bizim bıyıklı iki kafadar milletvekili sanki meclise türban takıp oturacakmış gibi sahiplenmiş havadalar olayı.

Bunlara en iyi cevabı Şafak Pavey verdi: “Protez bacağımla beni baş başa bırakın!”

“İnanın bacağım ve ben bir kere daha şaşallamış durumdayız” diyen Şafak Pavey’den utansalar bari.

“Biz gerçekten çok mutluyuz. Ben bu konuya dahil değilim. Öneri sunmadım. Sadece adım var bu süreçte…Bacağımla mutluyum. Bütün ömrüm kendisiyle geçecek.” dedirttiler Şafak Pavey’e.

Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder aferin size!

Fırsat bu fırsat “kravat takmayalım”.

Fırsat bu fırsat “şu türban önerisiyle AK Parti’yi köşeye sıkıştıralım.”

Bu arada mecliste “pantolon giymesi önerilen” ve belki de bu sayede günlük yaşamı kolaylaşacak olan Şafak Pavey beylerin umurunda mı? Hayır!

Bence önerilerini yaparken unuttukları konular da olmuştur. “Erkeklerin şalvar giymesini de” talep edebilirlerdi. Ya da mensubu oldukları meclis grubunda çok kişinin sempati duyduğu “bazı dağda bayırda gezenlerin” giydiği “haki üniformaların da mecliste serbest olmasını talep” etselerdi belli çevrelerden alkış bile alırlardı.

Dedim ya TBMM’nin de AP’de alışık olduğumuz malüm simaları var artık!
_________________

*Eski AP milletvekili 1998 – 2004

1618000cookie-checkTBMM’nin Bıyıklı ve Türbanlı Kahraman Erkek Milletvekilleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.