“TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni kınama”

KKTC’deki 32 sendika temsilcisi, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ülkemize yapacağı ekonomik yardımların koordinasyonu amacıyla Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden sorumlu Devlet Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yeni bir “Müşavir” atanmasını protesto etmek amacıyla Büyükelçilik önünde eylem yaptı. Yeni Müşavirliğin görevi, KKTC ekonomik kalkınması alanında yapılacak çalışmaların koordine edilmesi olarak açıklanmıştı.

KKTC’de 32 sendika temsilcisi, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde eylem yaparak Türkiye Cumhuriyeti ve TC Hükümetini protesto ettiler. Nazik ve diplomatik bir tavırla, protestoya gelen sendikacılardan 3 kişilik bir heyetle görüşmek isteyen TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin bu talebini, 32 sendika temsilcisi “hödükçe” bir tavırla geri çevirdiler. Görgüsüz ve sorumsuz olduklarını kanıtlamış oldular.

Sendika temsilcilerinin protesto gerekçeleri, Müşavir atamasının, KKTC’nin milli iradesine, egemenliğine ve bağımsızlığına aykırı bir tutum olmasıymış. Benim düşüncem, sendikaların yanlış gerekçelerle protesto yapmış olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliğini, 33. protestocu olarak ben de protesto etmek istiyorum. Ancak, benim protesto gerekçelerim farklı. Bu konuda ben de bir açıklama yayınlamaya karar verdim.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni ben de protesto ediyorum. Çünkü,

Bütün dünya Kıbrıs Türklerine izolasyonlar ve ambargolar uygularken Kıbrıs Türklerine her alanda ve her konuda sınırsız destek veren ve kucak açan TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.
1974 Barış Harekâtı ile Kıbrıs Türklerini yok olmaktan kurtardığı için Türkiye’yi ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

Kıbrıs Türklerinin bölgenin en demokratik devleti olan KKTC’yi kurması ve demokratik-laik sistemimizi yaratmaktaki sınırsız destekleri ve yardımları için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

Ülkemizin altyapısına başta yollar, hastaneler, okullar ve parklar olmak üzere her yıl yüz milyonlarca liralık destek sağladığı için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

Kendi ülkesinde hain terörle mücadele ederken Kıbrıs Türklerini korumak için kahraman Mehmetçiği sınırlarımızı korumak için görevlendirdiği için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

KKTC’ye her yıl yüz milyonlarca TL karşılıksız ekonomik yardım yaptıkları ve bu yardımları her yıl arttırdıkları için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

Kendine yeterli bir ekonomik yapı kurması şimdilik mümkün olmayan ülkemize başta yüksek öğrenim ve turizm sektörleri olmak üzere vazgeçilmez ekonomik sektörler kazandırdığı için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

Bütün dünya Kıbrıs Türklerini görmezden gelirken uluslararası alanda KKTC’yi ve Kıbrıs Türklerini yalnız bırakmadığı için, Kıbrıs Türklerinin çıkarları, KKTC’yi tanıtmak ve güçlendirmek için bütün dünyadaki diplomatik misyonlarını seferber ettiği için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

İngilizler gibi sömürge yönetimi kurmadığı için, Rumlar gibi katliamlara girişmediği için, Fransızların Cezayir’de yaptığı gibi soykırım uygulamadığı için, Kıbrıs Türklerini kardeş gördüğü için ve KKTC’yi “yavru vatan” olarak isimlendirdiği için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

Devletin tepesindekilerin bile tanımamakta direndiği Kıbrıs Türklerinin egemen ve bağımsız devleti KKTC’yi her türlü uluslararası baskı ve engellemelere rağmen tanıdığı ve Lefkoşa’da Büyükelçilik açtığı için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.

Varlığı, Kıbrıs Türklerinin bir nimeti olduğu için TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni protesto ediyorum.
Daha ne söyleyeyim kardeşim …

________________

* Doç. Dr.

670640cookie-check“TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni kınama”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.