İTDF’den Tate Modern’e tepki

Sanatseverleri Tate Modern Galerisi’ni protesto etmeye davet eden İTDF Genel Koordinatörü Servet Hassan, sanatın politikaya alet edildiğini öne sürdü.

Servet Hassan şunları söyledi:

“Tate Modern Galerisi’nin Ermeni ‘soykırım’ lobicilerinin propaganda alanına dönüştürülmesini kınıyoruz. Sergiyi tanıtan broşürler ve diğer materyeller asılsız ve yanıltıcı ifadeler içeriyor. Arshile Gorky’nin adından başlayarak doğum tarihi, yeri ve hayatı hakkındaki bilgilerin şüpheli olduğunu uzmanlar açıklıyor. Arshile Gorky’nin ölümünden sonra yeğeni Karlen Muradyan’ın yazdığı ve sahte olduğu ispatlanmış mektuplara dayanarak bir ‘soykırımdan kurtulan ressam efsanesi’ yaratılmış. Bu sergiye atfen İngiliz basınında yer alan yazılar Türk toplumunu derinden yaralıyor. Tate Galerisi’ni konu hakkında uyararak bu haksız ve dayanaksız iddiaların sergi tanıtım materyellerinden çıkarılmasını talep ettik. İnsanları birbirine yaklaştıran ve anlamaya yönelten sanatın politikaya alet edilerek onları birbirine düşman etmek için kullanılması çok üzücüdür…”

TATE MODERN’DEN YANIT VAR

Tate Modern Genel Müdürü Vicente Todoli de Federasyon’dan Servet Hassan’a gönderdiği yanıt mektubunda İngiltere hükümetinin AP parlamentosundan farklı olarak 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelemediğini belirterek Tate Modern’in de farklı bir dil kullanmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Todoli, konunun hassaslığını takdir ettiklerini ve Gorky’nin eserlerine ev sahipliği yapan ve sergilenen eserlerin orijinal kataloğunu hazırlayan ABD’deki Philadelphia Museum Art’tan farklı bir bakış açısına sahip olduklarını bildirdi.

FOTO: İTDF Genel Koordinatörü Servet Hassan

830700cookie-checkİTDF’den Tate Modern’e tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.