TEB yenilendi

Eğitim hizmetleri başta olmak üzere, birçok konuda danışmanlık ve kültürel hizmetler veren Türk Eğitim Birliği, yeni ofisinde hizmet kapasitesini genişletmeyi hedefliyor. 


TEB üyelerinin, çalışanların ve servis kullanıcılarının aralarında olduğu çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta Yetişkinler Haftası’da kutlandı. Nehir Müzik Grubu’nun dinletisinden sonra, Göçmen İşçiler Kültür Derneği Kadınlar Folklor Ekibi’nin gösteri yaptığı yemekli toplantıda, TEB Koordinatörü Murray Cooper, çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Cooper, TEB’ni destekleyen herkese teşekkür ederek, bilgisayar, Türkçe, ESOL kursları başta olmak üzere danışmanlık ve sağlık danışma çalışmalarının yeni projelerle desteklenerek genişleyeceğini belirtti.


Türkiyeli ve Kıbrıslı göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Islington bölgesinde, 1981 yılında kurulan ve yaklaşık 25 yıldır kesintisiz eğitim hizmeti sunan Türk Eğitim Birliği (TEB), uzun süredir yenilenmeyen derslik ve idari bölümleri kendi imkanlarıyla yeniledi. Londra’da yaşayan çok sayıda eğitimci, sivil toplum yöneticisi, sanatçı, öğretmen ve üyenin katıldığı açılışa, müzik dinletisi ve dans gösterileri de renk kattı.


HİZMETE DEVAM


TEB başta eğitim olmak üzere sağlık, göçmenlik, kültür ve sanat alanlarında birçok başarılı projeyle “2 Newington Green Road Road London N1 4RX “ adresinde 25 yıldır Londra’da yaşayan topluma hizmet veriyor. TEB, her yıl kapasitesini arttırarak hizmetlerini yeniliyor. Yetişkinlere İngilizce, bilgisayar dersleri ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra çocuklara da çeşitli konularda dersler veriliyor.


Yaklaşık 60 öğrencisi bulunan TEB hizmetlerinde yüzlerce kişi yararlanmaya devam ediyor. TEB’de devam eden projeler arasında hafta sonu okulu, Türkçe okuma yazma kursları, alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulmaya yönelik çalışmalar da bulunuyor. Çocukların eğitimdeki açıklarını kapatmaya yönelik çalışmalara özel bir önem veren TEB ayrıca, yetişkinler için de bir çok faaliyet organize ediyor. Yeni başlayan sağlık danışmanlık hizmetiyle en kısa yoldan ve etkili sağlık hizmetlerinden yararlanma konusunda uzmanlar tarafından bilgiler veriliyor. Her yıl yapılan kültür gezilerinin yanı sıra, her ayın belli günlerinde düzenlenen kültürel ve sanatsal aktivitelere de çok sayıda yetişkin katılıyor.


Öte yandan Türk Eğitim Birliği’nin geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurulu sonunda yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Buna göre yeni yönetim şu isimlerde oluştu: Önder Biçer, Hakan Özgürel, Ayşe Yıldırım, Fatma Aydın, Şebnem Izgın, Hamra Yücel, Müslüm Soyudoğan, Zeynep Kuş ve Levent Öz Çağatay

781310cookie-checkTEB yenilendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.