‘Tek seçenek tam üyelik’

Son dönemde bazı üye ülkeler tarafından tam üyelik dışında alternatiflerin gündeme getirilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, ”Burada bir kere daha vurgulamak isterim ki tam üyelik dışında hiçbir seçeneği kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.


İspanya’nın başkenti Madrid’de, ”Nueva Economia Forumu”nca düzenlenen toplantıya katılan Erdoğan,  Türkiye’nin dünyanın stratejik anlamda en önemli coğrafyalarından birinde yer aldığını belirtti. Başbakan Erdoğan, ”Bu coğrafya içinde Türkiye, geleneksel jeostratejik önemine ilaveten somut katkıları aranan bir uluslararası ortak hüviyetini kazanmıştır. Türkiye hem bölgesel, hem küresel bir gündeme sahiptir” diye konuştu.


Erdoğan, uluslararası toplumu ilgilendiren konuların çok önemli bir bölümünde Türkiye’nin önemli, hatta merkezi konuma sahip olduğunun altını çizmek istediğini dile getirdi.
Türkiye’nin dış politikada temel taşlarından biri olan AB’ye katılım süreciyle ilgili bazı hususları dile getirmek istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:


”Esasen AB’ye katılım sürecimiz, ülkemizin vazgeçilmez temel dış politika hedefidir. Türkiye AB ile müzakere sürecinde tam üyelik hedefine doğru gerekli adımları atmayı sürdürmektedir…2005 yılında AB hükümetlerinin oy birliğiyle aldıkları kararla başlayan müzakere sürecinin, objektif kriterler çerçevesinde sürdürülmesini bekliyoruz.”

1053870cookie-check‘Tek seçenek tam üyelik’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.