‘Tencere dibin kara…’

Çin yönetimi tarafından yayımlanan ABD’nin insan hakları raporunda, ‘ABD askerlerinin Irak’taki gaddarlıklarının ABD’nin insan hakları konusundaki performansının karanlık yüzünü oluşturduğu ve bunun dünyayı şoke ettiği’ belirtildi.

Raporda, bu durumda ABD’nin 190 ülke ve bölgedeki insan hakları durumunu değerlendirerek, ülkesindeki ihlallere sessiz kalması ve dünyanın insan hakları polisi gibi davranmasının bir ironi olduğu savunuldu.

Raporda ABD, ırk ayrımı, kadınların ve çocukların kötü koşullarda yaşaması, şiddet olayları, hapishanelerdeki şartların kötülüğü, kendi sorunlarına karşılık kavgacı tutumunu sürdürmesi, başka ülkelerin egemenliğini sebepsiz yere ayaklar altına alması ve sürekli dünyada insan hakları ihlalleri sergilediği gerekçesiyle suçlanıyor. Rapora tepki gösteren Tayland da, raporun yapıcı olmadığını, kamuya duyurulmasının iki ülke arasındaki ilişkileri zedeleyebileceğini açıkladı.

ABD raporunda, Müslüman bölgelerde şiddet kullanmak, 1300 uyuşturucu kaçakçısını yargısız infaz etmek ve seks turizmine göz yummakla suçlanan Tayland’ın başkenti Bangkok’ta ABD protesto edildi. 

1100340cookie-check‘Tencere dibin kara…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.