TFC 10’ncu şubesini hizmete açtı

Londra’da etnik pazara yönelik hizmet veren Turkish Food Centre (TFC), 10. şubesini Kent’te hizmete açtı.


Gima yönetim kurulundan Erol Özkan, Sweet World’den Oktay Yıldırım, Vatan Catering’ten Tuncel Nalbantoğlu, Eden Valley’den İbrahim Durmuş, C&M Veg’ten Aziz Mete, ticari danışman Yusuf Çiçek, Ticari İlişkiler Müdürü Ergün Üstün, işadamı Ali Rıza Doğan, Dimark Ltd yönetim kurulundan Metin Çakı, Anatolian Food’dan Murat Geç ve Jay’s Foods yöneticisi Cihan Ayvaz açılışa katılan işadamlarından bazılarıydı. TFC’nin 10. şubesinin açılış kurdelasını Bexley Belediye Başkanı Brian Beckwith TFC grubunun kurucularından olan Hüseyin Uçar ve Enfield Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Delman birlikte kesti.


27 YILLIK GEÇMİŞ


TFC’nin kuruluşu ve gelişimi hakkında konuşan Hüseyin Uçar şöyle devam etti:


“27 yıl önce başladığımız marketçilikte bir marka ve zincir durumuna gelmemiz için 10 yıl geçti. Hizmet sunmaya başladığımız dönemlerde yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi de yeterli derecede İngilizce ve Türkçe bilen personel sorunuydu. Bu dönemin çocuklarının her iki dili de konuşabilmesi TFC’lerin kadrosunu kurabilmesi açısından bir avantaj.” Olduğunu ifade etti. Büyüme hedeflerinin devam ettiğinin altını çizen Uçar: “ Şimdilik Londra dışında şube açmayı düşünmüyoruz. Londra’da ‘size yakın bir TFC mutlaka var’ sloganına uygun tarzda yeterli şube açtığımız vakit Londra dışında da şube açmayı düşünebiliriz. TFC olarak kendimize uygun emlak bulmakta zorlanıyoruz. Bizim marketçilikte belirlediğimiz standartlara uygun bina bulabilmemiz zor olduğundan, istediğimiz zaman şube açamıyoruz”


BÜYÜMEYİ HAKEDİYORUZ


İngiliz müşterilerin de yoğun ilgi gösterdiği açılışta, TFC’nin yeni şubesinin ve Lewisham şubesinin ortağı olan, Turkish Bank eski yöneticilerinden Mustafa Yanardağ: “büyümeyi hakeden bir şirketiz. 27 yıllık bir geçmişe sahip olan TFC, gıda sektöründe etkin bir durumda. Şuan gıda sektöründe etnik kökenli toplumları aştık İngiliz müşterilerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz.” söyledi.


Vatan Catering yönetim kurulu başkanı Tuncel Nalbantoğlu TFC grubunun büyümesinin çok güzel ve sevindirici olduğunu söyleyerek: “Bu şirketin bu kadar büyümesi çok güzel. 10 değil 30 da olabilir. Temizlik ve kalite açısından TESCO’dan hiçbir farkı yok.” şeklinde konuştu.


ETNİK PAZARIN TFC GİBİ ŞİRKETLERE İHTİYACI VAR


TFC’nin etnik pazardaki rolünün onemli olduğunu vurgulayan Eden Valley yönetim kurulu ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı İbrahim Durmuş: “Etnik pazarın gelişimi dünya devlerini bile harekete geçirmiştir. Tesco, Sainsbury’s gibi marketler, TFC gibi şirketlerin gücünü farketmiş ve helal reyonları oluşturmuştur. Butür şirketlerin büyümesi sevindiricidir çünkü bizim TFC gibi işletmelere ihtiyacımız var.” yorumunda bulundu.


Gima Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkan TFC’nin 10. şubesinin açılışı için “ilk kuşaklar biraz para kazanıp geri dönmeyi düşünüyordu belki. Ekonomik faaliyetler başta olmak üzere kendi kültürümüze hitabeden ürünlerin satışını yapan şirketlerin büyümesi sevindiricidir. TFC gibi güçlü kurumlara ihtiyacımız var. Ekonomik güçlülük kültür, eğitim gibi genel konularda gelişimimizi sağlar.” yorumunda bulunarak TFC gibi kurumların varlığına olan ihtiyaca vurgu yaptı.


FOTOĞRAF: TFC’nin 10. şubesinin açılış kurdelasını Bexley Belediye Başkanı Brian Beckwith (sağda) TFC grubunun kurucularından olan Hüseyin Uçar (solda) birlikte kesti.


 

800610cookie-checkTFC 10’ncu şubesini hizmete açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.