TÜGİAD Başkanı Avrupa’ya da başkan

Türkiye AB’ye tam üyelik sürecini başlatacak 17 Aralık kararını beklerken, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Avrupa’da büyük bir adım attı. TÜGİAD, Başkanı Murat Saraylı, Avrupa’nın genc işadamlarının Brüksel’deki resmi üst örgütü olan Avrupa Genc İşadamları   Konfederasyonu Başkanlığı’na seçildi.

 

Bütün Türkiye nefesini tutmuş bir şekilde AB’nin 17 Aralık’ta vereceği üyelik müzakereleri kararını beklerken, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraylı, Avrupa’nın en geniş tabanlı sivil toplum kuruluşlarından Avrupa Genç İşadamları  Konfederasyonu Başkanlığına seçildi.

 

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 26 Kasım Cumartesi günü yapılan Avrupa Genç İşadamları  Konfederasyonu (YES ) genel kurulunda yapılan başkanlık seçimlerinde, üye ülkelerin tamamının  oylarını alan Murat Saraylı, Konfederasyonun yeni başkanı oldu.

 

Böylece Türkiye – AB ilişkilerinde bir ilk gerçekleşti. Türkiye bugüne kadar  ilk kez konfederasyon seviyesinde bir platformda Avrupa ülkelerine başkanlık etme hakkını kazandı.

 

AB büyük önem veriyor

 

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraylı’nın Avrupa Genç İşadamları  Konfederasyonu Başkanlığı’na seçilmesi, Türkiye- AB ilişkileri açısından da büyük önem taşıyor. Üye ülkelerde demokratikleşme ve karar süreclerine katılım yönündeki her adımı destekleyen AB, özellikle Avrupa’da ortak bir ekonomik-sosyal politika oluşturmak için kamuoyu oluşturulmasında sivil toplum kuruluşlarını en önemli araçlar olarak görüyor.

 

Türkiye, AB ile bundan önce yaptığı görüşmelerde zaman zaman AB’nin  “Türkiye’de sivil toplum kuruluşları çok zayıf ve bunlar seslerini duyuramıyorlar”  şeklindeki eleştirilerine hedef olmuştu.

 

32 bin işadamı

 

Murat Saraylı’nın başkanlığa seçildiği Avrupa Genç İşadamları  Konfederasyonu, 10 ülkedeki genç işadamları derneklerinin oluşturduğu ve toplam 32 bin işadamını temsil eden saygın bir uluslararası genç girişimciler örgütü olarak biliniyor.

 

1988 yılında Capri Charter ile kurulan ve merkezi Brüksel’de bulunan Konfederasyon’a Avusturya, Portekiz, Almanya, İspanya, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, İtalya, İsveç, Hollanda, Türkiye üye durumunda.

 

Avrupa genelinde en geniş girişimci ağına sahip olan Konfederasyon, üyelerinin sosyal ve ekonomik performanslarını geliştirmek suretiyle makro düzeydeki sorunlarına çözüm bulma çalışmaları yapıyor.

Ülkelerarası deneyim ve kaynakların paylaşılması için girişimlerde bulunan Konfederasyon, bu alandaki deneyimlerini değerlendirerek, ‘21. Yüzyılın Şirketi’lerini kurmaya ve global olarak rekabet edebilen bir AB için çalışıyor .

  

Murat Saraylı

 

TÜGİAD’dan sonra şimdi de Avrupa’nın en büyük sivil toplum kuruluşu Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu’nun başkanlığına seçilen Murat Saraylı, 1967 Ankara doğumlu.

TED Ankara Koleji ve ODTÜ İşletme mezunu olan Saraylı, halen turizm otelcilik, işletme ve yatırım, sağlık-genetik bioteknoloji, dış ticaret, inşaat hizmetleri alanında faaliyet gösteren Saraylı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini de sürdürüyor.

 

AB lobisi için olumlu

 

Türkiye Genç İşadamları Derneği, Londra’da şube açmaya hazırlanıyor. İngiltere’den TÜGİAD üyesi işadamı Polat Alper Londra’daki genç işadamlarıyla  verimli çalışma sürdürdüklerini vurgulayarak en kısa zamanda Londra’da şube açmaya hazırlandıklarını açıklamıştı.

 

Brükseldeki seçime katılan Alper verdigi demeçte Saygılı’nın başkan secilmesini överek AB lobisinde önemli bir adım atıldıgını söyledi.

 

Türk toplumunun girişimci ruhuna rağmen örgütlenerek birlikten güç doğurmasını başaramamasından yakınan isadam’, Londra’daki genç Türk işadamlarını TÜGİAD çatısında toplanmaya çağırdı.

 

Alper, “İngiltere’deki işadamları olarak merkez ile koordineli hareket ederek kurumsallaşmaya çalışıyoruz. Bir süre sonra kendi alt yapımız hazır olunca resmi duyuru yapıp, bu yelpazeyi daha da genişleteceğiz: Kendi aramızda şubenin kendi yönetimi ve organlarını oluşturup görev dağılımı yapacağız” dedi.

 

Alper, TÜGİAD’a üye olmak isteyenlerin 020 8880 4405 numaralı telefonundan ayrıntılı bilgi alınabileceğini söyledi.

 

1096170cookie-checkTÜGİAD Başkanı Avrupa’ya da başkan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.