THY’de yönetim Temel’den sarsıldı!

15 Mayıs’taki grev ve ruj konusundaki açıklamaları dikkat çeken THY Genel Müdürü Temel Kotil izne çıkarıldı ancak bunu kabul etmedi. Bugün yönetim kurulu toplantısında kriz masaya yatırılacak

THY’de Hava-İş’in 15 Mayıs’ta grev kararı almasının gerginliği yaşanırken, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Genel Müdür Temel Kotil arasındaki görüş ayrılığı, yönetimde sarsıntıya neden oldu. Özellikle grev ve 305 işçinin geri alınması ile hosteslerin kullandığı ruj konularında Topçu ile görüş ayrılığına düştüğü belirtilen Kotil’in ücretli izne çıkarıldığı ancak ortaya çıkan krizin bugün toplanacak yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılacağı öğrenildi.

KABUL ETMEDİ

THY Yönetim Kurulu’nun bugün toplanarak Kotil’e ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor. Alınan bilgiye göre THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY İcra Komitesi kararıyla izne çıkarıldı. Kotil, kendisinin de üyesi olduğu İcra Komitesi’nin bu kararına itiraz ederken, “Böyle bir dönemde, şirketin bütün yöneticilere ihtiyaç duyacağı bugünlerde izne çıkamam” diyerek itiraz etti. Temel Kotil’in, yaşanan izin krizinin ardından bugün görevinin başına döneceği ve toplantıya da katılacağı belirtiliyor.

ÖNCE 1 AYLIK İZİN SONRA GÖREVDEN ALINMA OLABİLİR

THY Yönetim Kurulu da Başkan Hamdi Topçu’nun çağrısı üzerine bugün toplanacak. Yönetim Kurulu’nun Kotil için bu sefer ücretsiz izin kararı alabileceği belirtildi. İzin kararı, bu sefer Yönetim Kurulu kararıyla alınırsa geri adım atılması da söz konusu olamayacak. THY yönetiminde yaşanan krizi yorumlayan kaynaklar, THY’deki bu krizin kırmızı ruj açıklamalarından kaynaklanmadığını belirterek, sorunun greve ilişkin gelişmeler olduğunu ifade etti. Kaynaklar, Kotil’in, THY yönetim politikasıyla uyuşmayan açıklama ve tutum içinde olduğunu savundu. Kaynaklar, “Bu savaşta, ikisinden birisi yenilecek. Bu sürecin sonunda görevden de alınabilir. Ancak önce bir aylık izin, ardından da görevden alma kararı gelebilir. Yönetim, öncelikle grev krizinin çözülmesini bekleyebilir” dediler.

Kotil’in, grev ve ruj konusundaki sözleri dikkat çekmişti

Hava-İş Sendikası tarafından alınan grev kararını da değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, buna bir çözüm bulunabileceği konusunda iyimser olduğunu belirterek “Biz sendikayı seviyoruz. Çalışanlarımızı da seviyoruz. Bu konuda bir çözüm yolu bulabileceğimizden umutluyum” demişti. Alınan kararın THY’nin yaşadığı kırmızı ruj krizi dönemine denk gelmesi dikkat çekti. THY mayıs ayı başında hostesler için kırmızı ruj yasağı koymuştu. Londra’da Reuters’a bu kararı “alt kadroların” aldığını belirten Kotil, kendilerine sorulmadan uygulanan yasağın kaldırıldığını açıklamıştı.

‘Grev ertelenirse keyfi karar olur’

Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin, 15 Mayıs’taki grev kararının kesin olduğunu belirterek, Bakanlar Kurulu’nun erteleme yönünde bir karar alması halinde bunun THY’de ciddi huzursuzluğa neden olacağını ifade etti. Ayçin “Ancak genel sağlığa ve kamu güvenliğine ilişkin durumlarda grev ertelenebilir. Ama bunlar yok. Bu durumda erteleme kararı alınması keyfi olacaktır” diye konuştu.

THY’de grev süreci 15 Mayıs’ta başlıyor. Hava İş Başkanı Ayçin geri dönüş olmadığını söylüyor. (Deniz ÇİÇEK/HT-ANKARA)

1382030cookie-checkTHY’de yönetim Temel’den sarsıldı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.