THY’ndan bir ilk

THY Londra Genel Müdürü Nejdet Şark, 43 yıldır İngiltere’nin başkentine uçan THY’nın ilk defa böylesine bir yardım kurumuna sponsorluk yaptığını belirterek, bundan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

KANSERLİ hastalar ve ailelerine yardım çalışmalarıyla tanınan Kanser Araştırma Vakfı’nın geleneksel “orkide yürüyüşünün” önümüzdeki Şubat ayında yapılacak 10’uncusuna, THY ana sponsor oldu.

THY Londra Müdürü Nejdet Şark, 43 yıldır İngiltere’nin başkenti Londra’ya uçan THY’nın ilk kez böylesine bir yardım kurumuna sponsor olduğunu belirterek, “ Londra’da topluma yönelik hizmetler veren Kanser Araştırma Vakfına ve Kuzey Kıbrıs’ta yaptıkları geleneksel “orkide yürüyüşünün” 10’Uncusuna ana sponsor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. THY olarak üzerimize düşeni yapacağımızı bildirmek istiyoruz” dedi.

Pro Cancer Research Fund’un başkanlığını yapan ve dünya çapında kanser araştırmaları dalında önde gelen isimlerden biri kabul edilen Imperial College’dan Prof. Mustafa Camgöz, THY’nın ana sponsorluğundaki 10’uncu Orkide Yürüyüşü’Nün önümüzdeki yıl Şubat ayının 24’ünde Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşeceğini belirtti. “Kanser Araştırma Vakfı olarak böylesine onurlu bir sponsorluğu ilk kez yaşıyoruz. Bu sene binden fazla kişinin yürüyüşe katılacağını ve kanserden ölenler için binlerce balonun uçurulacağı yürüyüş , THY’nın desteği ile bir başka boyuta taşınacak. THY ‘na bu nedenle candan teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

THY Londra Merkezinde biraraya gelen Nejdet Şark ve Prof. Mustafa Camgöz yürüyüşle ilgili konuları görüştü. PCRF’den Nilüfer Pyper da katıldığı toplantıda, THY’nın “orkide yürüyüşüne” üzerinde milli havayolunun logosu bulunan T-shirt, balon ve çantaların yürüyüşe katılanlar için özel yaptırılacağı bildirildi. THY’nın dünyanın futbol devleri Manchester United ve Barcelona gibi takımlara sponsor olduğunu ifade eden Londra Müdürü Şark, “ Böylesine toplumumuza yönelik hizmet veren bir yardım kurumuna ilk defa sponsor olduk. Bundan büyük memnunluk duyuyoruz. Kanser hastalarına yardımcı olmak için bize düşen her görevi yerine getireceğiz” dedi.

Prof. Mustafa Camgöz’ün başkanlığındaki “PCRF”, 1999 yılında Imperial College’un şemsiyesi altında kuruldu. Daha sonra 27 Şubat 2002’de Vakıf statüsüne geçen PCRF, bugüne kadar Türkçe konuşan toplum ile İngiliz, İtalyan, Hintli her etnik gruptan binlerce kanser hastası ve yakınına yardımcı oldu. PCRF yöneticilerinden Sabire Camgöz, “kanserin ırk, dil, din, etnik yapı”ya bakmadığını belirterek, “ Kendi toplumumuz için özel servisimiz var, hepimiz Türkçe konuşuyoruz. Gönüllüler ordusuyla çalışıyoruz. Yardımcı olduğumuz hasta sayısı artıyor, adımız ve yaptıklarımız toplum tarafından tanınmaya başladı. Bize gelenler de bu nedenle arttı. Kanser hastaları ve ailelerine her türlü desteği veriyor, gerekirse hastaneye yanlarına gidiyoruz.. Orkide Yürüyüşünün ilkini 2003 yılında gerçekleştirdik. Her sene katılanların sayısı artıyor. Bu şekilde donation topluyoruz. Yürüyüşümüze Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’den de katılanlar oluyor. Politikacılar, sanatçılar da bizimle yürüyorlar. Kıbrıs’tan katılım bedeli 30 lira.. Yürüyüş, 2 ile 4 saat arasında sürüyor ve sonunda kanserden ölenler için binlerce balonu gökyüzüne bırakıyoruz. “ bilgisini verdi. PCRF’in Londra’da bir merkezi ile Palmers Green bölgesinde “charity shop”u bulunuyor.

845860cookie-checkTHY’ndan bir ilk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.