İtirafçı: Öldürülmekten korkuyorum

Almanya’daki bireysel sorunları çözerek toplumsal sorunların üstesinden gelinebileceği savıyla yaygınlaşmaya çalışan Scientology Tarikatı’nı göçertecek açıklamalarda bulunan tarikatın eski Türkiye sorumlusu İhsan Göktaş,  Die Welt‘e de haber oldu. Gazete Göktaş’ın öldürülmekten korktuğunu ve “tanık koruma programı”na alındığını yazdı.

1954’de kurulan Scientology Tarikatı’nın dünya çapında 3 binden fazla kilise, temsilcilik ve yan kuruluşlarıyla 133 ülkede milyonlarca müridi olduğu sanılıyor.

GÖKTAŞ ALMAN BASININDA
Göktaş tarikattan ayrıldıktan sonra, ‘Eşim Ayşe ile birlikte, tarikatı Türkiye’nin dört bir yanına yaymam için kullandılar. Türkiye tarikatın genişlemesinde birinci önemde ülke seçildi. Hedef Türk ticaretini ele geçirmek’ demişti…

Göktaş’ın itirafları üzerine Alman polisi hedefeharekete geçen Göktaş’ın itiraflarda bulunduğu Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanlığı yetkilisi Ursula Caberta, Die Welt’e yaptığı açıklamada  atrikatın eski üyelerini öldürme geleneği olmamasına karşın Göktaş’ın konumunun farklı olduğunu söyledi.

Caberta, itirafçının sanık koruma programına alındığını ve polisin tairkatın yayılmasını önlemek için harekete geçtiğini belirtti.

TARİKAT’IN KARŞI ATAĞI
Hamburger Abendlatt da Almanya gündemine giren Göktaş’ın itiraflara yer verdi.

Gazete, Göktaş’ın ayrılma gerekçesini şöyle anlattı;

“Mesleğimi bırakmam ve aylarca süren eğitimlere katılmam ve bütün hayatımı L. Ron Hubbar’ın öğretisine göre yaşamam yönünde, Tarikat’tan baskı yapılmak istenince, ‘frene’ basarak, kiliseden ve karımdan ayrıldım.”

Hamburger Abendlatt ‘da yer alan habere göre Scientology Tarikatı da Göktaş’a karşı harekete geçmiş durumda.

Tarikatla yakın ilişkisi olduğu bilinen Dr. Friedrich G. gazeteye, Göktaş’ın eşi Ayşe’yi dövdüğüne ilişkin tanıklar ve rapor olduğunu belirterek, hakkında şikayette bulunacaklarını söyledi.

Dr. Friedrich “Bay Himmelstein, kilisemizin kurallarını birçok kez çiğnemiştir. (Dolayısyla) disipline etme çabaları olmuştur” açıklamasını yaparak,  tarikatın yayılma çabalarını da yadsımayarak  “Her din kendi öğretisini yaymaya uğraşır” dedi.

Scientology tarikatı bir ‘din’ olduğu savında. Hollywood’un en popüler aktörlerinden Tom Cruise, ünlü sunucu Larry King, Dustin Hoffman, John Travolta, eşi Kelly Preston, caz müziğin dev ismi Chick Corea, Isaac Hayes, Eduardo Palomo, Miles Bryant, Ron Hubbard’ın tarikatın üyesi olduğu öne sürülüyor… 

1098780cookie-checkİtirafçı: Öldürülmekten korkuyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.