Tiroid Kanserlerinin Şifreleri ve Guatr

Ülkemizin de yer aldığı kuşak Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Endemik Guatr Bölgesi’ olarak kabul edilmektedir. Son 50 yıldan beri gerek dünyada öncelikle Amerika Birleşik Devletleri’nde başlamak üzere gerekse de ülkemizde olmak üzere guatrı önlemeye yönelik koruyucu tıp hizmetine hükümetler liderliğinde önem verilerek başlanmıştır. Son derece basit bir yöntemle tuzlar iyodlanarak endemik guatr problemine çözüm üretilmiştir. Dikkat ederseniz, artık etrafımızda boynunda gerdanlık gibi koca koca yumrular taşıyan kişilere daha az sıklıkla rastlamaktayız.

İşitilenin, görülenin kaybolmaması amacıyla bazen başucunuzda olan kitap sizi aydınlatır, rahatlatır ve kalıcı olur. Rafine edilmiş ve özümsenmiş bilginin yararı büyüktür. İnsan yaşamında sağlık sisteminde (hekim-hasta, hasta-hastalık veya hekim-hastalık gibi) ile karşılaşılan problemlerin kaynağı ise iletişimsizlik ve bilgisizliktir.

Elinizdeki kitabın içeriğini oluşturan söyleşi pratik hayatımda mesleğimi icra ederken özellikle de hastalarımın problemlerini çözerken veya onların sorularını yanıtlarken sıklıkla karşılaştığım problemlerdir. Bu söyleşinin tiroid ile hastalığı veya sorunu olanların yakınmalarına yol göstereceğine ve hasta olsun veya olmasın kişileri kalıcı olarak bilgilendireceğine inanıyorum.

Yayınevi: Profil Yayıncılık
Adı: Tiroid Kanserlerinin Şifreleri ve Guatr
Yazar: Prof. Dr. Serdar Tezelman
Söyleşi: Nur Onur
Genel Koordinatör: Münir Üstün
Genel Yayın Yönetmeni:Cem Küçük

758320cookie-checkTiroid Kanserlerinin Şifreleri ve Guatr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.