Tiyatro Oyunbaz Nesin Vakfı için sahnede

12 Eylül 2009 tarihinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden onlarca özel, ödenekli, amatör ve profesyonel tiyatronun ve 200 tiyatro sanatçısının katılımıyla, 9 tiyatro örgütü, 8 sivil toplum örgütü, 87 tiyatro topluluğunun desteğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen ve Kasım ayı Ankara buluşmasının ardından Türk Tiyatrosu’nda bir çatı örgütlenmesi oluşturma hedefini kurultay sonuç bildirgesi ile de ortaya koyan Türkiye Tiyatro Kurultayı, Ekim ile Aralık arasında tüm Türkiye’deki amatör ve profesyonel tiyatroların sel felaketinde büyük hasar gören Nesin Vakfı ile dayanışması için karar almıştır.

Bu karar çerçevesinde, ilk olarak kurultaya katılan Tiyatro Oyunbaz Heinrich İbsen’in Peer Gynt adlı eserini 29 Eylül Salı günü 20.30’da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde oynanacaktır.Abdullah Cabaluz’un sahneye koyduğu oyunla ilgili geniş bilgi www. tiyatrooyunbaz.com adresi ve (536) 4221522 numaralı telefondan elde edilebilir.

Tiyatro Oyunbaz’ın ardından, Boğaziçi Gösteri Sanatları Tiyatro Topluluğu, Tiyatro Simurg ve Tiyatrokare de 20 Ekim’e kadar Nesin Vakfı yararına acil olarak destek sağlamak için oyunlar oynayacaklardır.

742680cookie-checkTiyatro Oyunbaz Nesin Vakfı için sahnede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.