Toplantı katılımcılarına vize engeli

Grup üyeleri Alman Büyükelçiliği’ne giderek yeni vize başvurusu yaptı. “Harekat” Yürütme Kurulu’nun Ankara Sorumlusu avukat Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada, daha önce yürütme kurulunun Almanya Büyükelçiliği ile görüştüğünü, vize başvurusunda anlaşıldığını bildirdi. Bu başvuruların tamamının hiç incelenmeden iki saat sonra iade edildiğini kaydeden Cengiz, bunun bir talimatla gerçekleştiğini belirtti.


Mehmet Cengiz, Dışişleri Bakanı ve eylemin yasaklanmasını isteyenlere ret yanıtı veren savcılar dahil Alman makamlarının büyükelçilikle ters düştüklerini de belirtti.


Cengiz, “Alman parlamentosunun ‘Ermeni katliamı’ yapıldığı yolundaki kararının geri alınması ve bunun okullarda ders kitaplarına konulması girişiminden vazgeçilmesi talebiyle yapılacak yürküyüş, miting ve toplantıya katılmak isteyenlerin vize başvurularını geri çevirmesi Türk-Alman dostluğuna zarar vermektedir. Bu uygulamayı kınıyor ve vize işlemlerinin derhal gerçekleştirilmesini talep ediyoruz” dedi.


Cengiz, Dışişleri Bakanlığı’ndan da vize konusunda devreye girmesini istedi. Bu arada Büyükelçilikten randevu almış bulunan ikinci grup katılımcı, Berlin Talatpaşa Harekatı Yürütme Kurulu temsilcileriyle birlikte Almanya Büyükelçiliği vize bölümüne topluca giderek başvuruda bulundu ve basın açıklaması yaptı.  (ANKA)

1028850cookie-checkToplantı katılımcılarına vize engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.