Toplumdaki dernekler İşçi Partisi’ni işaret etti…

FARUK ESKİOĞLU / LONDRA – Topluma hizmet eden dernek ve çatı örgütlerinin çoğu üyelerine Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi’ne (İP) oy verilmesini işaret etti.

BRİTANYA ALEVİ FEDERASYONU – BAF (İSRAFİL ERBİL): Bu seçimlerde mutlaka ama mutlaka sandığa gidin ve kendi rızanıza göre oylarınızı kullanınız ama İP’nin toplumsal, ekonomik ve göçmen politikalarını desteklediğimizi bilin, ayrıca bizim topluma eşit fırsat politikası uyguladığını da unutmayınız” diyoruz. İP’nin programını destekliyoruz. Bu seçimde İP’nin bizim toplumdan adaylara yer vermesi önemli. Aynı imkanları diğer partilerden de bekliyoruz.

DAY MER: Toplumu gerici ittifaka karşı işçi sınıfının taleplerine sahip çıkma sözü veren İP listelerindeki adaylara oy vermeye çağırıyoruz. İşçi ve emekçiler için yaşanılabilir bir ücret, hızlı ve ücretsiz sağlık hizmeti, vergide çalışanların lehine adalet, göçmenleri hedef alan ırkçı saldırıların üzerine gidilmesi, sosyal hakların genişletilmesi, parasız eğitim ve sağlık sözlerinin tutulması, dış politikada baskıcı rejimlere silah satışına son verilmesi gibi taleplerimizin takipçisi olacağız.

GİK DER: Kürtçe ve Türkçe konuşan toplum olarak İP’nin manifestosundan gurur duyuyoruz. İP’nin programını destekliyoruz. Toplum olarak yoksulluk, ayrımcılık ve ırkçı saldırılarla karşı karşıyayız. Ayrıca mazlum halk Kürt ve Filistinlileri destekleyen dış politikasını da destekliyoruz. Muhafzakar iktidar daha çok yoksulluk, savaş ve göçmenlere karşı ırkçı saldırı getirecektir. Bütün toplumu İP’ye oy vermeye çağırıyoruz.

KONSEY (LEYLA KEMAL): Kendi görüşüm partilerin kampanyasında “KKTC için, direk uçuşlar için neler yaptınız, Kıbrıslı Türk toplumunun etkinliklerini desteklediniz mi? gibi” bizim de sorularımız var. Sorularımızın yanıtına göre adayların bilinçli desteklenmelerini isteriz. Bizim için Kıbrıs sorunu önemli tabii. Konsey’e üye derneklerden lobi çalışmaları yapanların eğiliminin Muhafazakarlar olduğunu düşünüyorum.

KIBRISLI SANATÇILAR PLATFORMU (ERTANÇ HİDAYETTİN): Kişisel olarak benim felsefeme en yakın parti tabi ki İP’dir. Ayrıca Partinin üyesiyim. Ancak partimizin Brexit konusunda kesin bir siyaseti olmamasını eleştiriyorum. Muhafazakar Parti 9 yıldır yoksul, güçsüz kişilere saldıran siyasetler üretirken, zengin kesimin cebini daha da şişirmekten başka bir şey yapmadı. Bazı Kıbrıslıtürklerin Kıbrıs konusunda Muhafazakarları desteklemesini anlamış değilim. Tüm büyük partilerin Kıbrıs konusundaki siyaseti aynıdır.

KÜRT HALK MECLİSİ: 12 Aralık seçimlerinde de Kürt ve Kürt halkının dostu milletvekili adaylar desteklenmeli. Özel de ise Kuzey Enfield adayı Feryal Demirci ile West Bromwich adayı İbrahim Doğuş’un seçim çalışmalarına herkesin katılıp destek olmasını istiyoruz.

KIBRIS TÜRK GENÇLİK BİRLİĞİ – İNGİLTERE – KTGBİ (NAFİYA HOROZOĞLU): KTGBİ olarak biz bu partiyi destekliyoruz asla diyemeyiz. Lakin, seçimlerden sonra temenimiz İngiltere’de siyasi istikrarsızın ortadakan kalkması ve Brexit’ten kaynaklanan belirsizliğin derhal çözülmesi. Yaşadığımız belirsizlikten dolayı ekonomik yönden olumsuzluklar yaşanmaktadır. Seçimden sonra gençlere yönelik politikaların iyileştirilmesini dileriz ve özellikle üniversite harçlarının fiyatı revize edilmesi gerekiyor. Bununla birlikte kamu sektörüne ve NHS’e sahip çıkılması şart.

KIBRIS TÜRK CEMİYETİ (EMİR OSMAN): İngiltere’yi bugünlere getiren kötü politikalardan hem İşçi Partisi hem de Muhafazakar başbakan Thatcher ve sonrasındaki Muhafazakar iktidarlar sorumlu. 12 Aralık seçimleri farklı çünkü Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi karma ekonomi ve sosyal demokrasiye direksiyonu kırmak istiyor. Önünde Son kırk yılın yıkıcılığı umurunda olmayan ve ülkenin en zengin yüzde 1’ini temsil eden İngiliz neo-liberaller ile ABD, Corbyn’in yükselişine “yahudi düşmanı” gibi yalan propaganda ile engel olmaya çalışıyor. Ülkedeki işçi ve emekçilerin çıkarı İşçi Partisi iktidarında yatıyor.

CENGİZ BAŞKURT (OYUNCU): Yüklenin arkadaşlar, herkes oy kullansın, ihmal etmeyin. Ben de “postal vote” la kullanıyorum. Olmaz denilen başarılacak. Jeremy başbakan olacak!

MUHAMMET ÇANKIRAN (HUKUKÇU-KÖŞE YAZARI): Muhafazakarların birinci parti olma olasılığı yüksek. Ancak mecliste istediği çoğunluğu alacağı biraz şüpheli. İşçi Partisi her gün aradaki farkı yavaş da olsa kapatıyor. Bu seçimi kazanamazsa bile İşçi Partisi’nin sola kayan politikalarının desteklenmesi gerektiği kuşku götürmez bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

2360150cookie-checkToplumdaki dernekler İşçi Partisi’ni işaret etti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.