Trafalgar Meydanı’nda hayalet orman

Meydanda bir haftadır, Gana’nın yağmur ormanlarından Londra’nın merkezine getirilen dev ağaçlar ve ağaç kökleri, “Hayalet Orman-tropikalden Trafalgar’a” adı altında sergileniyor. “National Gallery” müzesinin tam önünde açık havada sergilenen bu dev ağaçlar, turistlerin ve İngilizlerin büyük ilgisini çekiyor.

Çevreci İngiliz sanatçı Angela Palmer, her dört saniyede, bir futbol sahası büyüklüğündeki tropik ormanın yok olduğunu öğrenmesi üzerine bu serüvenin başladığını belirtiyor. İklim değişikliği sorununa ve yok olan bu ormanlara dikkati çekmek isteyen Palmer, yağmur ormanları ağaçlarını Londra’nın merkezine taşımak ve böylece farkındalığı artırmak istediğini ifade ediyor.

Ancak bu devasa ağaçları Trafalgar meydanına yerleştirme serüveninin kolay olmadığını kaydeden Palmer, önce ağaçları Westminster’daki Parlamento meydanına yerleştirmek istediğini, zorlu bir izin alma sürecinin ardından ise ağaçları 1 haftalığına Trafalgar meydanına yerleştirme iznini koparabildiğini belirtiyor.

Gana’ya yaptığı seyahat ve oradaki izin alma sürecinin de zor geçtiğini, meydana koyduğu sergiyle ilgili detaylı panoda anlatan Angela Palmer, ağaçların bir sonraki durağının ise Aralık ayı başında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yapılacak İklim zirvesi olduğunu kaydediyor.

İklim değişikliği nedeniyle yok olan bu ağaçlar, önemli dünya liderlerinin geleceği, Kopenhag’daki Thorvaldsens Plads’da 7-18 Aralık tarihleri arasında sergilenecek.

827220cookie-checkTrafalgar Meydanı’nda hayalet orman

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.