Türk şarapları Londra’da görücüdeydi

Sofra ve Özer restaurant’ların sahibi Hüseyin Özer’in sponsorluğunda Sofra restoranda yapılan gecede, Türk şarap üreticileri İngiliz basını, şarap ithalatçıları ve şarap uzmanları biraraya geldi.


Katılımcılar arasında Claudia Roden, Ross Burden, David Furer, Sara Jayne Stanes gibi tanınmış isimler yanısıra Times, House & Garden, Wine & Spirit, Harpers gibi magazin ve gazete temsilcileri ile Bibendum gibi İngiltere’ye şarap ithalatı yapan firmaların yetkilileri de yer aldı.


9 üretici firmanın şaraplarının tadıldığı gecede üreticiler genellikle Boğazkere, Narince, Kalecik Karası, Öküzgözü gibi Türkiye’ye has üzümlerden yapılmış şarapları ile davetlilerin karşısına çıktılar. 


Geceye katılan firmalar ve temsilcileri ise şöyle:


Büyülübağ (Alp Törüner), Corvus (Reşit Soley), Doluca (Sibel Kutman), Gestin (Inci Özay), Kavaklıdere (Ali Başman), Kayra (Daniel O’Donnell), Melen (Osman Tokat), Pamukkale Sevilen (Enis Güner)


tasteAnatolia dergisinin şarap editörü Andrew Catchpole tarafından yönetilen tadımdan sonra seyahat ve yemek yazarlarının da katıldığı bir kokteyl parti oldu. Kokteyle Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve Başkonsolos Bahadır Kaleli de katıldılar.

806070cookie-checkTürk şarapları Londra’da görücüdeydi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.