Türk kadınları için parlamentoda resepsiyon

Türk kadını onuruna Parlamento’da ilk kez düzenlenen resepsiyona gösterilen ilgi büyük oldu. Etkinlikte Başbakan Yardımcısı Harriet Harman, Başsavcı Barones Scotland, İşçi Partisi milletvekilleri Joan Ryan, Hazel Blears, Türk politikacı Nilgün Canver ve Britanya Türk Kadınlar Derneği (BTKD) Başkanı Servet Hassan birer konuşma yaptılar.

BTKD, İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan’ın ev sahipliğinde İngiliz Parlamentosu’nda bir resepsiyon düzenledi. Portcullis House’da dün akşam düzenlenen resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Harriet Harman, Başsavcı Barones Patricia Janet Scotland, İşçi Partisi milletvekilleri Joan Ryan, Siobhan McDonagh ve Hazel Blears’in yanı sıra Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Müsteşarı Kerem Kıratlı, Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Joan Ryan Türk kadınlarını tebrik etti

Toplantı başkanlığını Haringey Belediye Meclisi’nin İşçi Partili kadın üyelerinden Nilgün Canver’in yaptığı gecenin açılış konuşmasını ev sahibi İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan yaptı. Britanya Türk Kadınları Derneği’nin hem İngiltere’de yaşayan Türk toplumuna hem de Türkiye’deki çeşitli kurumları destekleyen yararlı organizasyonlar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Ryan, dernek yöneticilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Türk kökenli politikacı Nilgün Canver konuşmasında 2002 yılında kurulan BTKD’nin kısa süre içinde en aktif ve en etkili Türk derneklerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Harriet Harman: “Kadınlar siyasette etkin rol oynamalı”

Başbakan Yardımcısı Harman “Türkiye ve Türk toplumu hiçbir zaman gündemimizden düşmemiştir” diyerek görüşlerini şöyle açıkladı:

“Hükümetimiz, Türkiye’nin çok yakın ve sadık bir dostudur. İngiltere’de kendini kabul ettirmiş çok güçlü bir organizasyon olarak, Britanya Türk Kadınları Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Sosyal yaşamın her kesiminde etkin olan kadınların siyasette de etkin olmaması için hiç bir neden yoktur. Biz de bugün kadın siyasetçiler olarak Türk kadınlarına olan bağlılığımızı gösteriyoruz…”

İşçi Partisi Milletvekili Hazel Blears, Türk toplumunun, İngiltere’deki yaşama olan katkılarından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Blears, BTKD’nin çalışmalarını överek “BTKD benzeri kadın derneklerinden daha fazla görmek istediklerini” vurguladı.

Baroness Scotland: “Türk kadını çok çalışkan ve başarılı”

İngiltere’nin ilk kadın Başsavcısı Barones Scotland ise, Türk kadınına övgüler yağdırarak Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını bir çok Avrupa ülkesi kadınından daha önce elde ettiğini söyledi.

Dünya’nın en iyi kadınları diye nitelendirdiği Türk kadınlarının, hem İngiltere’de hem de Türkiye’de çok çalıştığını ifade eden Barones Scotland, Türk kadının İngiltere’nin çok kültürlülüğüne olan katkısından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Birleşik Krallık’ta ‘başsavcılık’ kurumunun oluşmasından tam 700 yıl sonra bu göreve getirilen ilk kadın olan Baroness Scotland konuşmasında kadın hakları ve sorunları konusunda Türkiye ve Türk toplumu ile işbirliğinin önemine değindi.

“Türk kadının elde ettiği başarılar gurur verici”

BTKD Başkanı Servet Hassan konuşmasında, Türk kadınının bu ülkeye sağladığı katkılar ve başarılarının siyasi partiler tarafından dikkate alınmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek etkinliğe evsahipligi yapan milletvekili Joan Ryan’a teşekkür etti.

Servet Hassan “Dünya kadınlarının eşit haklara sahip olmak için verdikleri mücadele devam ediyor. Cesur, çalışkan ve yetenekli olan Türk kadını, haklarını aramak için en az Batılı kadınlar kadar mücadele vermiştir. Bugün geldiğimiz noktada Türk kadınlarının akademisyen, sanatçı, işkadını, siyasetçi, sivil toplum önderleri olarak yaşadığımız ülkeye sağladıkları katkıdan ve başarılarından dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Sofra Grubu’nun sponsor olduğu etkinlik, Londra Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği şarkılarla devam etti. En önemli amacı İngiltere’de yaşayan Türk kadınları arasındaki dayanışmayı sağlamak ve Türk kültürünü tanıtmak olan BTKD, Londra Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu (FİWAL) ve İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’na (İTDF) üye.

FOTOĞRAF: İşci Partisi Milletvekili Hazel Blears, Türk politikaci Nilgun Canver, Derneğin kurucu üyesi Semiha Doğankayalı, Bassavcı Barones Scotland, Joan Ryan, Başbakan Yardımcısı Harriet Harman, BTKD Baskanı Servet Hassan ve Dernek üyesi Arzu Enercan

829050cookie-checkTürk kadınları için parlamentoda resepsiyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.