Türk kökenli vekillere sert tepki

Brüksel’deki İstanbul merkezinde Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine konuşan Bağış, Belçika’da Türk kökenli yerel ve ulusal düzeyde 8 milletvekili ve çok sayıda belediye meclis üyesinin bulunmasının önemli bir başarı olsa da bununla yetinilmemesini istedi.

“Çok daha fazlası olması lazım ve bu arkadaşlarımızın da bilinçli olması lazım” diyen Bağış, İsveç’te yaşananları örnek göstererek, şunları kaydetti: “İsveç parlamentosunda yaşanan olay hepimiz için büyük bir ayıptır. Bunun lamı cimi yok. Orada Türklerin oyuyla seçilmiş kardeşlerimizin Türklere çok ağır hakaret içeren bir tasarıya oy vermiş olmaları kabul edilebilir bir olay değildir. Hepimizin vicdanını yaralamıştır. Ümit ediyoruz ki bu hatalarından dönmenin yollarını onlar da arıyorlardır.”

Bağış, “Bu nedenle bizim gençlerimizi iyi eğitmemiz lazım. Eğitim, dayanışma ve örgütlü olmak gerekiyor” dedi.
Başmüzakereci Bağış, Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkelerin sayısında son aylarda hızlı artış kaydedilse de en büyük hedeflerinin AB’ye vizesiz seyahati başlatmak olduğunu söyledi.

2013 SONUNDA TAMAM

Bağış, Türkiye’nin AB’ye üyelik için gerekli reformları 2013’e kadar tamamlayacağını, Türkiye’nin üyeliğinin AB’ye kazanç sağlayacağını kaydetti.

Bağış, Brüksel’de Reuters ajansına verdiği demeçte, AB ile Türkiye arasındaki kültürel farklar olduğu yorumlarıyla ilgili, Türkiye’nin üyeliğinden AB’nin kazanç sağlayacağını ve “bunun Birlik için gerçekten bir seçkinler, bir Hristiyan kulübü mü, yoksa değerler birliği mi olduğunu kanıtlaması için bir fırsat olduğunu” belirtti.

1238200cookie-checkTürk kökenli vekillere sert tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.