“Türk öğrenci Jedi tapınağı istiyor”

Kampanyanın “Türkiye’de üniversite kampüslerinde camilerin sayısının gittikçe artmasına karşılık olarak” başlatıldığı belirtiliyor.

Haberde bu tartışmanın, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca’nın, kampüse cami yapılacağını, talep gelirse sinagog da açabileceklerini söylemesi üzerine başladığı hatırlatılıyor.

Bunun üzerine internette başlatılan “kampüse cami yapılsın” kampanyasına yaklaşık 200 bin imza geldiği, buna cevaben İTÜ öğrencilerinin bir kısmının kampüse Budist tağınağı yapılması için imza kampanyası başlattığı ve yaklaşık 20 bin imza topladığı belirtiliyor.

9 Eylül öğrencilerinin Jedi tapınağı kampanyasına ise şu ana kadar 5 binden fazla öğrenci imza attı. Haberde kampanya sayfasından şu alıntı da kullanılmış: “Yeni Jedi’ların yetişebilmesi için, Jedi’ların birbirini bulması için, Güçte dengeyi bulmak için Jedi Tapınağı istiyoruz!”

Haberde online imza kampanyalarının linkleri de veriliyor.

Gazete son imza kampanyalarının, ülkede dini ve toplumsal özgürlüklerle ilgili yaşanan tartışmaların son dışavurumu olduğu belirtiliyor.

Geçen yıl Diyanet’in 80’den fazla üniversitede cami inşa edileceğini açıklamasının ardından, hükümetten azınlıklar ya da diğer dini gruplara mensup öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yapı inşası sözü gelmediği hatırlatılıyor.

Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin, muhaliflerce, eğitim sistemini giderek İslamileştirmekle suçlandığı belirtiliyor.

1449810cookie-check“Türk öğrenci Jedi tapınağı istiyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.