Türk Telekom’da grev kararı

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, sendika genel merkezindeki başkanlar kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Mayıs ayında başlayan görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlandığını, resmi arabulucu sürecinden de sonuç alınamadığını anımsattı. 


Arabulucu raporunun dün kendilerine ulaştığını bildiren Akcan, görüşmelerde bir gelişme olmaması halinde, önümüzdeki hafta Salı gününden sonra 6 gün içinde grev kararı alacaklarını bildirdi. 


Grev kararını aldıktan sonra uygulamaya geçmek için 2 ay beklemek gibi bir niyetleri olmadığını vurgulayan Akcan, ”Tabanımızın bir an önce grev kararı alınması yönünde talebi var. Bu talebe kulağımızı tıkamamız mümkün değil” dedi. 


Toplu görüşmelerde işverenin, özel ve kamu işletmelerinde bu yıl imzalanan toplu iş sözleşmelerinin koşullarını göz ardı ettiğini belirten Akcan, masaya ilk oturdukları anda taşıdıklarını endişelerin devam ettiğini söyledi. 


Akcan, söylendiği gibi yüzde 38’lik zam taleplerinin olmadığını dile getirerek, bu konudaki temel isteklerinin sendika üyesi işçilerin ücretlerinin aynı işi yapan, aynı kıdem yılına sahip kapsam dışı personelin ücretleri düzeyine çekilmesi olduğuna kaydetti. 


Ücretler konusundaki taleplerinin kurumun geçen yılki karının sadece yüzde 6’sına karşılık geldiğine dikkati çeken Akcan, çalışanlar arasında yaratılan ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılmasını istediklerini belirtti.

1047860cookie-checkTürk Telekom’da grev kararı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.