Türk-İş’ten işten çıkarmalara ayıplama

Türk-İş Başkanlar Kurulu, konfederasyon genel merkezinde toplandı.


Kumlu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, ülkeyi yönetenlerin, ülkenin gerçek gündemi olan ekonomik kriz, işsizlik, açlık ve yoksulluğun çözümünde yoğunlaşması gerektiğini söyledi.


Yaşananların ekonomik krizlerden en çok emek cephesinin etkilendiğini gösterdiğini vurgulayan Kumlu, krizin vurduğu tüm ülkelerde işsizliğin arttığını, toplumsal dengelerin bozulduğunu ifade etti. Krizin, Türkiye’de, “kavga malzemesi” olmaktan çıkarılması ve çözüme odaklanılması gerektiğini dile getiren Kumlu, “Bunun için hükümetin değişik kesimlerden gelen seslere kulak vermesi gerekmektedir. Türkiye için IMF’ye bağımlı politikalardan kurtulup, istihdam yaratacak yatırım ağırlıklı politikalara yönelmenin, kayıt dışı ekonomiyi devre dışı bırakacak politikaları uygulamanın tam zamanıdır” diye konuştu.


Kumlu, bazı işverenleri de “ekonomik krizi fırsat bilerek, dereyi görmeden paçaları sıvadıkları” için eleştirdi. Bu kişilerin gözlerini işçi haklarına dikmelerini “son derece tehlikeli” diye değerlendiren Kumlu, “Çünkü Türkiye’nin yeni bir işsizler ordusunu kaldırmaya gücü yoktur” dedi.


Türk-İş’in kıdem tazminatlarının ödenme biçiminin değiştirilmemesi konusunda azami hassasiyete sahip olduğunu vurgulayan Kumlu, “Kriz bahane edilerek kıdem tazminatı müessesesinin farklılaştırılmasına ve işçilerden yapılan kesintileri de içeren İşsizlik Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına Türk-İş’in onay vermesi mümkün değildir. Yine kriz bahane edilerek, işten atma tehdidiyle ücretlerin düşürülmesi ve kölelik düzenine yaraşır çalışma biçimlerinin gündeme getirilmesi Türkiye’nin ayıbıdır” diye konuştu.

1068820cookie-checkTürk-İş’ten işten çıkarmalara ayıplama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.