Türk toprağındaki Rumlar kalıcı

Rum basınına göre, Yukarı Polemidya’da (Binatlı) yapılan devlet anaokulunun açılış töreninde konuşan Hristofyas, burada ikamet eden Rum göçmenlere, “evlerinin kimse tarafından alınmayacağı” mesajını verdi.


Hristofyas, “bu evlere göçmenlerin çocuk ve torunlarının da sahip olabileceğini” söyledi.


Rum meclisine gönderilen tapu yasa tasarısına değinen Hristofyas, “konunun mecliste onaylanacak tasarıyla sona ermeyeceğini, sorunların çözümlenmesi için sürekli olarak tedbirler alınacağını” kaydetti.  Hristofyas, “onaylanacak yasa tasarısının son olmayacağını, ancak binlerce aileyi kapsayacak önemli bir aşama olacağını” belirtti.  


Bu arada açılış sırasında bir grup Rum göçmen, pankart açarak Hristofyas’ı protesto etti. Göçmenler, “yıllardır oturdukları evlerin Kıbrıs Türk arazisine inşa edildiği konusunu gizlediği ve tapu almalarının mümkün olmadığı” gerekçesiyle Rum hükümetini de eleştirdi.


Güney Kıbrıs’ta son zamanlarda, Kıbrıs Türk malları konusu gündemin ilk sıralarında geliyor. Rum göçmenlerin tapu sorununa kapsamlı çözüm getirmeyi amaçlayan Rum Yönetimi, bu çerçevede, Güney Kıbrıs’taki Türk malını kullanan Rumlara arsa tahsis edilmesi yönünde geçen ay karar almıştı.

688580cookie-checkTürk toprağındaki Rumlar kalıcı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.