Türk ve Rum kadınlardan ortak eylem

Dünya Kadın Yürüyüşü Kıbrıs Delegeleri adına yapılan açıklamaya göre, tüm insanların daha iyi yaşayacağı, daha adil bir dünyayı kolektif yaratma arzusunu yineleyen kadınlar, 23 Mayıs’ta Ledra Palace’ta etkinlik düzenleyecek.


Saat 17.30’da başlayacak ortak etkinliğin ana belgisi “Kıbrıs’ta yeniden birleşmeye ve barışa bir ilmik de sen at” olacak. Etkinlikte Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk kadınlar Kıbrıs sorunun çözümüne, barışa ve ilerlemeye yönelik kararlılıklarını ortaya koyacak.


“Tüm kadınları, (etnik, kültürel, dinsel, siyasal, sınıfsal kökeni, yaşı, cinsel tercihi ne olursa olsun tüm kadınları ve grupları) kendi ilmiklerini atmaları ve bu şekilde yeni bir dünya ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik kendi arzularını ifade etmeleri  için  etkinliğe katılmaya çağırırız” denilen açıklamada, etkinlikte Türk ve Rum kadın örgütlerinin temsilcilerinin konuşmalar yapacağı ve İki Toplumlu Koro’nun şarkılar söyleyeceği duyuruldu.


BREZİLYA’DA BAŞLADI


8 Mart günü Brezilya’nın Sao Paola kentinde başlayan Dünya Kadın Yürüyüşü , 53 noktada durak yaparak 17 Ekim 2005’te Burkina Faso’da sona erecek. Amacı”İnsanlık için Küresel  Kadın Şart’ını( Bildirgesini) yaymak olan yürüyüş sırasında kadın şartı ve dünyanın her yerinden kadınların oluşturduğu tek tek parçaların  eklenmesiyle büyüyen bir yorgan dünyayı dolaşıyor.


Geçen hafta içinde İstanbul’a da giden kadın dayanışma yorganı, Avrupa’da Yunanistan, İtalya, Portekiz, İspanya, Fransa, Norveç, Danimarka, İsveç, Romanya, Bulgaristan ve İsviçre’den geçecek.


Avrupa alanında etkinliklerin doruk noktası 28-29 Mayıs günleri Marsilya’da gerçekleştirilecek. Burada kadınları ilgilendiren konularda tartışmalar yapılacak ve tüm Avrupa’dan 25 binin üzerinde kadının katılımı beklenen bir de yürüyüş düzenlenecek.


FOTOĞRAF: II. Enternasyonal’in 1910’daki kongresinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan edilmesini sağlayan Clara Zetkin…

679280cookie-checkTürk ve Rum kadınlardan ortak eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.