Türk ve Rumlar’dan savaş karşıtı eylem

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan anma etkinliği adanın her iki yakasında da aynı anda yapılacak.


Kıbrıs Savaşa Hayır Koalisyonu’ndan yapılan açıklamada, tüm parti, grup, demokratik kitle örgütü ve barış aktivistleri etkinliklere davet edildi…


Açıklamada bugün (Çarşamba) 19.30’da “Athalassa Avenue 28, Güney Lefkoşa” adresindeki Çevre ve Ekoloji Örgütleri Federasyonu Ofisi’nde eylem planı için toplantı yapılacağı da belirtildi.


Kıbrıs Savaşa Hayır Koalisyonu’na Kuzey’den katılan Yeni Kıbrıs Partisi, BARAKA Kültür Merkezi, Çirkef Dergisi’nce yapılan açıklamada şöyle denildi:


“Toplantıda, bu etkinliği en iyi şekilde koordine ve organize etmenin yollarını konuşacağız. Herkese açık olan toplantımıza Kıbrıslı Türk gazeteci ve “Kıbrıs: Anlatılmamış Öyküler” kitabının yazarı, Sevgül Uludağ da katılacaktır.


Eylemimizin amacı; adamızın insanlarına güçlü bir yeniden yakınlaşma mesajı göndererek, barış için birlikte mücadele etmek istediğimizi ve bunu yapmanın mümkün olduğunu göstermektir. Kıbrıs bizim ortak ülkemizdir ve barış, demokrasi ve insan hakları mücadelemiz de ortaktır.


Kıbrıs Savaşa Hayır Koalisyonuna Katılmak veya eyleme katkı koymak için şu arkadaşlar aranabilir: Munur Rahvancioglu +90 5338622282, Nevzat Hami +90 5338603999”


Ayrıca saat 19.00’da Ledra Palace kapısında Kıbrıslı Rum savaş karşıtları ile buluşulacağı da belirtildi.


 

680530cookie-checkTürk ve Rumlar’dan savaş karşıtı eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.