Türkçe internet sitesi de kapanıyor

İsveç Radyosu Türkçe Web sayfasında,Yabancı Diller Bölüm Şefi Anne Sseruwagi imzasıyla  yapılan açıklamada, Türkçe radyonun kapatılma gerekçeleri anlatıldıktan sonra, medya ve kültür ağırlıklı haberlerin duyurulduğu Türkçe web sayfasının da  artık güncellendirilmeyeceği ve birkaç hafta içinde kapatılacağı bildirildi.

Son kez güncellenen Türkçe web sayfasında Türkçe Bölüm Şefi Anne Sseruwagi’nin şu görüşlerine yer verildi:

“İsveç Radyosu Türkçe Yayınları, 15 Ocak 2006 tarihi itibariyle kaldırıldı. Aynı şekilde web sayfası da bundan sonra güncellenmeyecek, ancak sayfa birkaç hafta bu haliyle kalacak.
Kaynakları sınırlı olan İsveç Radyosu, yayınlanacak diller konusunda zor bir seçim yapmak zorunda kaldı. Kendi anadilinde yayına gereksinimi olan çok sayıda değişik dil grubu var. 2006 yılında İsveç’te çok yeni olan gruplar ile kültürleri ve dilleri İsveç’ten çok farklı olan ülkelerden gelen mültecilerin dillerinde yayın yapmaya öncelik veriyoruz. Bizim görevimiz onları, güncel olaylar ile İsveç’in toplumsal yapısı konusunda bilgilendirip İsveç’ten haberler vermek böylelikle yeni ülkelerinde yaşamlarını kolaylaştırmaktır. İsveç’teki Türklerin çoğunluğu burada uzun süredir yaşamakta olup topluma görece uyum sağlamıştır.
Yıllar boyunca İsveç radyosu’nun Türkçe Yayınlarını dinleyen sizlere teşekkür ediyoruz. Çoğunuzun İsveç Radyosu yayınlarında başka ilginç ve kaçırmak istemeyeceğiniz programlar bulacağınızı umut ediyoruz. “

1122750cookie-checkTürkçe internet sitesi de kapanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.