Türkiye-CIA ilişkisine soru önergesi

Danimarka Sol Parti Milletvekili  Aaen, Türkiye-CİA-Danimarka ilişkileri konusunda soru önergi verdi.


Danimarka Sol Parti Milletvekili Frank Aaen, Dışişleri Bakanı Per Stig Möller tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesinde, Türkiye, Danimarka., İzlanda üzerinde gerçekleşen esrarengiz uçuşun ayrıntıları konusunda bilgi istedi.


Aaen, aynı güzergahta 2001 yılında da buna benzer bir olayın gerçekleştiğini hatırlatarak  Danimarka’nın bu ve benzeri olaylardaki rolünü sorguladı.  Aaen, bu  tür uçuşlar konusunda Dışışleri Bakanlığının tutumunun ne olduğunun kamuoyuna açıklanmasını istedi.


Öte yandan, Danimarka Güvenlik birimlerinin daha önce de birkaç kez tekrarlanan  bu tür “emrivakilerden” rahatsız oldukları için son olayı basına sızdırdıkları iddia ediliyor. 


HABER AJANSLARI BÜLTENİNDE


Öte yandan Danimarka Haber Ajansı RİTZAU, bugün Açık Gazete’de yer alan Türk güvenlik birimlerinin terörist olduklarından kuşkulanılan kişileri yakalayarak sorgulamadan CIA’ya teslim ettiğine ilişkin haberi doğrulayarak bugünkü bülteninde yer verdi.


Aynı haber, bugün İsveç’ te özel yayın  4 Kanal televizyonu bülteninde ve haber sitesinde de yer aldı.


Haberde,Türkiye’nin Türkiye içinde ve dışında CIA ile ortak operasyonlar yaptığı,Türk güvenlik birimlerinin ABD tarafından terörist olduklarından kuşkulanılan kişileri yakalayarak sorgulamadan CIA’ya teslim ettiği vurgulandı. Haberin devamında, İstanbul’dan kalkan bir özel uçakla polis gözetimindeki  terörist zanlılarının önce Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a getirildikleri, buradan da İzlanda üzerinden ABD’ye gönderildikleri belirtildi.


Danimarka Haber Ajansı Ritzau ve İsveç 4 Kanal Televizyonu haberin “güvenilir kaynaklardan” alındığını vurguladılar. Ad belirtilmemesine karşın, sözü edilen “güvenilir” kaynağın Danimarka Gizli Servisi veya İsveç Gizli Servisi SAPO olduğu sanılıyor.Terörist zanlısı olarak yakalanan kişilerin  “İslamcı” oldukları tahmin ediliyor.


İLGİLİ HABER: ‘Türk güvenlik birimleri CIA’nın taşeronu’

1026060cookie-checkTürkiye-CIA ilişkisine soru önergesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.