Türkiye için AB’ye aydınlar mektubu

The Financial Times (FT) gazetesi ‘Avrupalı liderler Türkiye’nin birliğe üyeliğini savunuyor’ başlığıyla Türkiye’ye destek mektubunu okurlarına aktardı.

FT Brüksel muhabirinin imzasını taşıyan haberde Avrupa’nın önde gelen 50 politikacısı ve aydınının, bugün Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyeliği için kapının açık tutulması konusunda bir çağrı yaptıklarını yazdı.

FT’deki haber özetle şöyle:

“Yeni bir düşünce kuruluşu olan Avrupa Dış İlişkiler Konseyi’nin açılışı dolayısıyla bugün yayımlanan açıklamalarında, tanınmış 50 Avrupalı politikacı ve aydın, ‘Avrupa Birliği’nin komşularından başlamak üzere, barış ve refahı güvence altına almanın en iyi yolu üyelik başvurusunda bulunmuş ülkelere verilmiş sözlere sadık kalmak, ve siyasi reformları teşvik etmek için ekonomi ve politikada daha cömert işbirliği teklifleriyle ortaya çıkmaktır’ ifadesini kullanıyorlar.

Açıklamayı imzalayanlar arasında Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, İtalya eski başbakanlarından Giuliano Amato ve Uluslararası Para Fonu IMF’nin başkanlığına seçilen eski Fransız Maliye Bakanlarından Dominique Strauss-Khan da bulunuyor. Ama bu önde gelen Avrupalıların Türkiye’nin üyeliği konusundaki görüşleriyle Avrupa kamuoyunun isteksizliği ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gibi bazı politikacıların kesin itirazları arasında büyük bir uçurum var.”

 

1159150cookie-checkTürkiye için AB’ye aydınlar mektubu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.