‘Türkiye krizden sağlam çıkacak’

”Hamburger Kaufleute” adlı derneğin davetlisi olarak Hamburg kentine gelen Bakan Şimşek, ”Das Reinbeker Schloss” adlı otelde düzenlenen toplantıda ”Global Finans Krizi ve Etkileri” konulu bir konferans verdi. 


Şimşek konuşmasında, dünyada ciddi anlamda bir ekonomik kriz yaşandığını ve dünyayla ekonomik yönden entegre olan Türkiye’nin de bu krizden etkilendiğini belirterek, ”ancak Türkiye’nin temeli sağlam, krizden dayanıklı bir şekilde çıkacak. Ne zaman krizi atlatacağı konusunda kesin bir tarih veremem. Evet, Türkiye krizden etkileniyor, ancak Türkiye’nin geleceği çok parlak” dedi. 


Dünyada yaşanan krizi bulaşıcı bir hastalığa benzeten Bakan Şimşek, ”bunun tüm dünyaya yansıması söz konusu. Türkiye gibi dünyayla entegre olmuş bir ülkenin bundan etkilenmemesi mümkün değil. Türkiye’de 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen reformlar bu krize karşı dayanıklılığı artırdı. Türkiye’de diğer ülkelere oranla kırılganlık daha düşük düzeyde” diye konuştu. 


Dünyanın şu an içinde bulunduğu durumu ”modern finans tarihinin en büyük küresel krizi” olarak gördüğünü ifade eden Şimşek, ”İkinci Dünya Savaşı sonrasında görülen vahim bir tablo. Ekonomik kriz önce kendisini konut piyasasında, daha sonra da banka sektöründe gösterdi. Banka iflasları piyasada ciddi anlamda bir korku getirdi. Şu anda piyasalarda bu korku mevcut. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere gelişmiş ülkelerde ciddi anlamda resesyon var” dedi.

1071020cookie-check‘Türkiye krizden sağlam çıkacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.