‘Türkiye PKK’ye karşı yalnız bırakıldı’

Wilson, “Türk güvenlik güçleri son haftalarda PKK’ya karşı yoğun savaş yürütüyor. ABD bu faaliyetleri desteklemektedir. Türk güvenlik güçlerine daha fazla yardımcı olmanın yollarını araştırıyoruz” dedi.

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’nce (TMMM) düzenlenen “Terörizmin İdeolojik Desteği ile Mücadele” konferansına katılan Wilson, “Üzülerek, tırnak içerisinde söylüyorum ki, Türkiye geniş çaplı terörizmle mücadele eden ülkeler arasında uzun dönem ‘lider’ konumda bulunmuştur. ASALA, DHKP-C, PKK veya Kongra-Gel veya KADEK hepsi aynıdır. uyguladıkları şiddet geçmiş yıllarda yaklaşık 40 bin kişinin yaşamına mal olmuştur” diye konuştu. PKK’nın, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu “en zorlu terör sorunu” olduğunu vurgulayan Wilson, şunları kaydetti:
     
“Bu konuda Türkiye’nin müttefiklerinden hiçbiri, yapabileceğinin tamamını yapmadı. Son zamanlarda ilerlemenin yavaş olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor olsam da, atılan adımlara ABD’nin katkı sağlamış olmasından gurur duyuyorum. Bu, bizim terörle mücadele eden müttefiklerimize desteğimizin göstergesidir. Türkiye ile birlikte PKK’yı kıstıracak, para toplamasını, faaliyet göstermesini ve Kuzey Irak’taki varlığını sürdürmesini engelleyecek bir dizi strateji üzerinde çalışıyoruz. Hükümetim bu konuya en üst düzeyde söz vermiştir ve sonuç üreteceğimize inanıyorum.”


PKK ile mücadelenin en büyük yükünü tabii ki Türkiye çektiğini söyleyen Wilson, “Türkiye’nin demokrasisini geliştirme, düşünce ve ifade özgürlüğü ve doğu bölgelerinde refah ve yatırımları yaygınlaştırma çabaları PKK’nın terör ideolojisiyle mücadeleye katkı sağlayacaktır” dedi.


Genelkurmay Eğitim Daire Başkanı Tümgeneral Ali Erdinç de, “Uluslararası işbirliği ve anlayış birliği sağlanmazsa, yakın gelecekte terörizmle mücadele bugünden çok daha zor bir hale dönüşecektir” diye konuştu. (Milliyet )

1042760cookie-check‘Türkiye PKK’ye karşı yalnız bırakıldı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.