Türkiye Sosyal Forumu başlıyor

30 Eylül – 1 Ekim 2006 tarihlerinde yapılacak olan TSF, Darphane-i Amire, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve İstanbul Tabip Odası salonlarında gerçekleştirilecek.


Türkiye Sosyal Forumu etkinliklerinde özellikle Türkiye’deki sosyal hareketlerin deneyimleri ve çözüm önerileri tartışılacak. TSF’de 70’den fazla kuruluşun ortak düzenleyeceği 40 toplantı ve sosyal aktivitenin gerçekleştirilmesi bekleniyor.


Türkiye Sosyal Forumu’nun organizasyonu, İstanbul, Diyarbakır, Ankara ve İzmir’de yapılan hazırlık toplantıları ile gerçekleştirildi. TSF’ye, çeşitli emek ve meslek örgütlerinin şube ve merkez yöneticilerinin, sanatçıların ve gazetecilerin de içinde yer aldığı 1000 kişilik bir topluluğun katılması öngörülüyor.


Sosyal forumun açılışı 30 Eylül Cumartesi sabahı saat 09.00’da TSF’nin kurucusu olan emek ve meslek örgütlerinin başkanları ve Tarık Ali gibi yabancı konuklar tarafından yapılacak. Düzenlenecek toplantılarda ele alınacak konular; Nükleer Enerji’den AB’ye, Ortadoğu’dan, Barış Hareketine, Kadın Hareketinden Sendikal Haklara; Tecrit’ten Ev Eksenli Çalışan Kadınların sorununa kadar oldukça geniş bir yelpazeye dağılıyor.


MUHALİF İSİMLER KATILIYOR


Bu denli geniş konular yine bir o kadar geniş olan konuşmacı çeşitliliğiyle ele alınacak. Seminerlerde hem Türkiye’den, hem de dünyadan oldukça önemli isimler konuşmacı olarak yer alacaklar. Bunların arasında Türkiye’den, yazar Vedat Türkali, Mihri Belli, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu gibi isimler var. Yurtdışından ise dünyanın yaşayan önemli Marksist teorisyenlerinden Prof. Alex Callinicos, 68’in öğrenci lideri ve dünyaca tanınan muhalif yazar Tarık Ali ve İtalyan Kamu Sendikaları Federasyonu’ndan Enzo Bernardo konuşmacı olarak Türkiye Sosyal Forumuna katılacaklar.


Türkiye Sosyal Forumu, 14 Haziran 2005 tarihinde yapılan bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulmuştu. Türkiye Sosyal Forumu’nun (TSF) çalışmalarında, başta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İstanbul Tabip Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası gibi emek ve meslek örgütleri olmak üzere, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sosyal hareketler aktif rol oynuyor. Porto Alegre’de başlayan Dünya Sosyal Forumu ve Avrupa Sosyal Forumu ile benzerlikler taşıyacak olan TSF, Türkiye’deki yüzlerce sosyal hareketi bir araya getiren bir zemin oluşturuyor. TSF’de bu hareketlerin mücadele deneyimleri ve çözüm önerileri paylaşılacak.


TSF’nin düzenlediği ilk büyük etkinlik, bu yılın Mayıs ayında Atina’da düzenlenen Avrupa Sosyal Forumu’na etkin bir katılım sağlamak olmuştu. Türkiye’den bu foruma, TSF’nin organizasyonu ile 17 otobüslük bir kafile olarak, 1000 kişiyi aşan bir katılım sağlandı. Bunun sonucunda yaklaşık 250 toplantıdan oluşan Avrupa Sosyal Forumu programının 50 toplantısını, Türkiyeli ve Avrupalı örgütler birlikte organize etti. Bu sayede Türkiye’deki sosyal hareketlerin uluslar arası işbirliğini arttırmasında önemli bir adım atılmıştı.


Türkiye Sosyal Forumu
İstiklal Caddesi No:99 Kat:4 Ankara Han, Beyoğlu-İstanbul
Tel: 0212-2433715 Fax: 0212-2433714 Web sitesi: www.sosyalforum.org


***


30 Eylül Cumartesi


09.00—Türkiye Sosyal Forumu Açılışı
12.00—Darphane-i Amire’de buluşma.. yürüyüş
12.30—Basın Açıklaması, Sultan Ahmet Meydanı
17.30—Söyleşi, “Savaş Karşıtı Hareketin Geleceği”
Konuşmacı Tarık Ali…


1 Ekim Pazar


10.00—Söyleşi, “Neoliberal Politikaların Sendikal Harekete Etkileri ve Alternetif çözüm önerileri”
Düzenleyenler; KESK ve DİSK
Konuşmacı; Tarık Ali…


12.30—Tarık Ali Basın Toplantısı


Söyleşilerin hepsi Darphane-i Amire Büyük salonda yapılacaktır.
Darphane-i Amire; Topkapı Sarayı 1. Avlusu Aya İrini’nin yanı…Giriş için Gülhane parkı da kullanılabilinir…


________________
* Bu haber http://www.savaskarsitlari.org/dan alındı.

1034000cookie-checkTürkiye Sosyal Forumu başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.