Türkiye’de 2011 Kuzey Kıbrıs Yılı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Türkiye’de Kuzey Kıbrıs Yılı”nın ilanı, 27 Aralık’ta Ankara’da yapılacak basın toplantısıyla duyurulacak.

Ev sahipliğini TC Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst’ün yapacağı toplantıya Başbakan İrsen Küçük de katılacak.

Açıklamada, Türkiye’de ”Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilerek KKTC’nin sahip olduğu kültürün ve turizm potansiyelinin gerek Türkiye’de gerekse dünyada etkili bir biçimde tanıtılmasının ve Kuzey Kıbrıs’ın çekim merkezi haline gelmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Söz konusu anlaşma kapsamında 2011 yılı boyunca Türkiye, turizm alanında yaptığı tüm tanıtımlarda ve katıldığı tüm kültürel etkinlik ve faaliyetlerde Kuzey Kıbrıs’a da yer verecek. Aynı zamanda yıl genelinde iki ülkenin vatandaşlarının birbirini daha iyi anlamaları ve tanımaları için her iki ülke sanatçılarını ve turizm sektörünü bir araya getirecek etkinlikler ve organizasyonlar gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasında, Kasım ayında Kuzey Kıbrıs ile imzalanan ”Turizm İşbirliği Eylem Planı”nı daha ileriye taşımak için iki ülke arasında protokol imzalanacağı bildirildi.

1517910cookie-checkTürkiye’de 2011 Kuzey Kıbrıs Yılı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.