Türkiye’deki gözaltılara Londra’dan tepki

Merkezi Angel’da bulunan Uluslararası Af Örgütü (UAÖ – Amnesty International) önünde bir çadır açan göstericiler Türkiye’de başta Atılım Gazetesi olmak üzere, Özgür Radyo, Tekstil-Sen, Limter-İş, SGD, EKD, BEKSAV ve diğer kurumlara ve bu kurumların çalışanlarına yönelik son operasyonları protesto ettiler.


‘Acil Eylem ve Dayanışma Platformu’ adı altında gerçekleşen eylemde göstericiler operasyonlarda gözaltına alınan Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek, Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, gazete yazarlarından Ziya Ulusoy, Bayram Namaz ve Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu  çok sayıda kişinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ettiler.


“GÖZALTINDAKİLERE ÖZGÜRLÜK”
 
“Devlet terörüne karşı mücadeleye, gözaltılar serbest bırakılsın”, “Sosyalist basın susturulamaz” yazılı dövizler açan göstericiler 24 saat çadır kurarak eylemlerini sürdürdüler.


‘Acil Eylem ve Dayanışma Platformu’ adına açıklama yapan Hatice Güden, Türkiye’de TMY’nin yasallaşması ile birlikte geniş halk kesimlerine karşı baskıların arttığına dikkat çekti.  Gözaltına alınanların kötü muameleyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Güden şunları söyledi:


“Şu ana kadar 50’ye yakın kurum basıldı ve 117 kişi gözaltına alındı. Bunların aralarında kalp hastası olanlar, çeşitli rahatsızlığı bulunanlar, değişik mesleklerden işadamları, sendikacılar, öğrenciler ve gazeteciler var. Ancak bugüne kadar kendilerinden sağlıklı bilgi alınamadı. Bu gözaltıların hepsi keyfidir ve tamamen muhalif kesimlerin susturulması amaçlanmaktadır” dedi.  TMY’nin geri çekilmesini isteyen Güden, bu yasanın tüm demokratik ve ilerici kesimleri hedeflediğine dikkat çekerek,“Türkiye’nin AB’ne girmeye yönelik çabalardan dolayı demokratikleştiğini savunanlar bugün O’nun gerçek yüzünü görüyor. Bizler, tüm bu haksız saldırılara karşı, haklılığımızın gücüyle hareket edecek ve saldırılara karşı duracağız.”


Hatice Güden Londra’da yapılan bu eylemin sembolik olduğu ve kamuoyunu bilgilendirme amacı taşıdığına değinerek, UAÖ yetkilileriyle konuyla ilgili görüşmeler yaptıklarını söyledi..
 

794730cookie-checkTürkiye’deki gözaltılara Londra’dan tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.