Türk’ün ‘misyoner’ rahipliğine tepki

“Kararın Hıristiyan azınlığın can güvenliğini tehlikeye atacağını düşünen altı kilise, Yıldırım’ın rahipliğe atanması dolayısıyla düzenlenecek ayine ev sahipliği yapmayı reddetti. Sonunda ayin İstanbul’da küçük bir şapelde yapıldı.


Kiliseler Türkiye’de Hırıstiyan din adamları ve misyonerlere yönelik saldırıların arttığı belirterek ve rahipliğe atanan din adamının yürüttüğü öne sürülen misyonerlik faaliyetlerinden kaygı duyduklarını dile getirdiler.


Türkiye’deki 1500 kişilik Anglikan cemaati misyonerlik faaliyetlerine karşı olduğunu açıkladı.


NAMIK KEMAL’İN TONURU DA KAYGILI


Londra’da yaşayan Namık Kemal’in torununun torunu Osman Streater de Akşam’a yaptığı açıklamada Yıldırım’ın “misyonerlik yapmak istediği için” rahipliğine karşı çıktı.



Misyonerlik çalışmalarının ortaçağ Afrikasında kaldığını vurgulayan Streater, “Türkiye bir müstemleke değildir. Bu tür faaliyetler geçmişte kaldı. Ayrıca Türkiye’deki Anglikan cemaatin, misyonerlere yönelik saldırıların kendi rahip ve cemaatine de yönelmesinden ciddi kaygı duymaktadır” dedi.


Baba tarafı İngiliz olan Streater, Yıldırım’ın rahipliğine karşı İngiltere’nin bakış açısını da şöyle anlattı:


“Ne yazık ki Engin Yıldırım dini hizmetin ötesinde misyonerlik yaparak bütün Türkiye’yi Hıristiyanlaştırmayı amaçlıyor. İngiltere’nin temsilcilikleri şimdiye kadar bütün dini hizmet veren Anglikan kiliselerine yardımcı olmalarına rağmen misyonerlik faaliyetlerine izin vermemişti. Yıldırım’ın rahip yapılmak istemesi üzerine de temsilcilikler Geoffrey Rowell’dan bütün desteklerini kesti. Hatta Yıldırım, Anglikan cemaatinin gittiği kiliselerde değil de Hollanda büyükelçiliğinin kullanılmayan bir kilisesinde rahip yapıldı.”

808790cookie-checkTürk’ün ‘misyoner’ rahipliğine tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.