TRT yasa yasak dinlemiyor!

Cumhuriyet Gazetesi’nden Fırat Kozok’un haberine göre; YSK’nin “yayınlarda objektiflik, eşitlik, serbestlik ve dürüstlük kavramlarına uygun hareket edilmemesi durumunda konunun cumhuriyet başsavcılığına iletileceğini” açıkladığı günün akşamı yayımlanan 3 programda da bu ilkeler hiçe sayıldı. Katılımcılar referandumdan “evet” çıkmasını ballandırarak anlatırken, hiçbir karşıt görüşe yer verilmedi.

TRT hakkında inceleme başlatan YSK’nin kuruma yönelik uyarı kararı pazartesi günü akşam 18.00 sıralarında ajanslara düştü. YSK kararının yankıları sürerken, TRT’nin yanlı yayınları da hız kesmeden devam etti. Kararın açıklanmasının üzerinden henüz 2 saat geçmişken TRT Haber kanalında yayımlanan “Çıkış Yolu” programında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Star gazetesi yazarı Ergun Babahan referandum için “hayır” kampanyası başlatan CHP ve MHP’yi sert dille eleştirdi.

Aynı gün TRT 1’de saat 23.00’te ekrana gelen “Enine Boyuna” programında da açık bir şekilde YSK kararları çiğnendi. Programa katılan 4 konuğun hiçbiri referandumun olumsuzluklarından söz etmedi. Program konuklarından Musa Serdar Çelebi, “Her şeye rağmen milletin arzusu ortadadır. Sivil anayasaya daha da yaklaşma ve ondan sonra da bu prosesin devamı konusunda irade kullanacaktır. Şahsen hepimizin arzusu odur” derken, Yeni Şafak yazarı Akif Emre, “Evet çıkması durumunda Türkiye’deki değişimin biraz daha yol alacağı ve daha rahat önünü görebileceğini söyleyebilirim. Ama tersi çıkarsa büyük bir yara alacağını rahatlıkla söyleyebiliriz” görüşünü dile getirdi.

Propaganda TRT Haber kanalında 23.00’te ekrana gelen “Medya Müfettişi” programında da sürdü. Eski ANAP milletvekili Faik Tarımcıoğlu, değişikliklerin yasalaşması durumunda Türkiye’de “hukukun nefes alacağını” anlattı.

Çevresinde konuştuğu kimsenin anayasa değişiklik paketi metnini okumadığından yakınan Tarımcıoğlu, sunucu Serra Karaçam’ın düzenlemeleri sıralaması üzerine “Çok güzel düzenlemeler var. Tek tek incelerlerse buna ‘evet’ diyeceklerdir” dedi. Tarımcıoğlu’nun pakete ilişkin olumlu sözlerini “Dolayısıyla ‘evet’ diyeceklerdir” diye kesen Karaçam da TRT’nin tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

1252840cookie-checkTRT yasa yasak dinlemiyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.