Trump: Petrol sahalarını Kürt güçlerin yardımıyla aldık

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’deki petrol sahalarını Kürt güçlerin yardımıyla aldıklarını belirterek, “IŞİD’in buralarda yeniden yapılanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’deki petrol sahalarını Kürt güçlerin yardımıyla aldıklarını belirterek, “IŞİD’in buralarda yeniden yapılanmasına izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump paylaşımında “Dün Türkiye ve Kürtlerle ilgili yaptığım konuşmamda bahsettiğim petrol sahaları, Kürtlere yaptığımız yardım ile geri alana kadar IŞİD tarafından yönetiliyordu. IŞİD’in buralardan yeniden canlanmasına ve bu alanlara sahip olmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

​SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani ile görüştüğünü belirten Trump, “General Mazlum ile konuşmamdan büyük keyif aldım. O, yaptıklarımızdan dolayı bizi takdir etti, ben de Kürtlerin yaptıklarını takdir ettim. Belki de Kürtlerin petrol bölgelerine yönelme zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

SDG İLE DE KORUYAKLAR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da, Suriye’nin doğusundaki petrol yataklarını korumak üzere bölgeye askeri takviye yapacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Mark Esper’in Donald Trump’a gerekli konularda tavsiyelerde bulunacağı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifade edelere yer verildi:

“ABD ve ortaklarının IŞİD’e karşı elde ettiği en önemli kazanımlardan biri IŞİD’in önemli bir gelir elde ettiği Suriye’nin doğusundaki petrol yatakları idi. Bu petrol yataklarının IŞİD veya diğer istikrar bozucu aktörlerin eline geçmesini engellemek için ABD olarak, SDG ortaklarımızla koordineli bir şekilde Suriye’nin kuzeydoğusundaki pozisyonumuzu ek askeri unsurlarla tahkim edeceğiz. IŞİD’in ortaya çıkmaması için gelir akışını durdurmamız gerekir.”

Gün içinde ABD medyası Pentagon’un Deyrizor’daki petrol yatakları bölgesine 30 tank ve bu araçlara bağlı askeri personel sevk edeceğini duyurdu.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da Pentagon’un Suriye’deki petrol kaynaklarını korumak için plan hazırlığında olduğunu belirtti. Beyaz Sarayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile yapılan brifinge katılan 10 senatörden biri olan Graham, brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Graham, Suriye’deki petrol kaynaklarının korunması gerektiğine vurgu yaparak, “Genelkurmay Başkanı Milley, Suriye’nin belirli bölgelerindeki petrolün IŞİD veya İran’ın eline geçmesini önleyebileceğimiz bir plan hazırlıyor” dedi.

2345540cookie-checkTrump: Petrol sahalarını Kürt güçlerin yardımıyla aldık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.